≫ 

Zoranu Marjanoviću ponovo produžen pritvor, sud ispituje optužnicu

Nakon isteka 30 dana, razlozi za pritvor će biti ponovo ispitani

  • 2
Zoran Marjanović Foto: Telegraf

Viši sud u Beogradu ponovo je za još 30 dana produžio pritvor Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Jeleninu sestru čuva policija: Teodora Krsmanović pod pratnjom zbog pretnji

Protiv Marjanovića je 9. februara Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanpretresno veće suda produžilo pritvor Marjanoviću 13. marta zbog uznemirenja javnosti.

Pritnskrin: B92

Nakon isteka 30 dana, razlozi za pritvor će biti ponovo ispitani. Pred Višim sudom inače je u toku preispitivanje optužnice, na koju su četvorica Marjanovićevih branialca izjavila tri odgovora.

Sud može optužnicu da potvrdi, ili da je vrati tužilaštvu na dopunu istrage.

Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je optužen da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Foto: A. Nalbantjan

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nena

    14. mart 2018 | 21:30

    Doke ce te pisati o tom bolesnom manijaku? Malo je 10-40 godina zatvora!!! Njemu treba dozivotna tamnica. Mlada Jelena je spakovana u tamu. Mala Jana zivi u ceznji za svojom mamom. Koja je Srbija drzava da dozvoli jednom bolesnom manijaku pet advokata. Verujem da narod u Srbiji ima isto misljenje kao ja. Sve dok se o tom pise on misli da on nesto vredi, i da zaludjuje narod, sud i sve oko sebe.

  • Duki

    15. mart 2018 | 11:08

    Svida mi se vas komentar u svemu ste u pravu 5 advokata ko to placa zalost je da Jelena tako mlada trune a jos veca zalost kako je mucki ubijena ako je on treba ga kazniti na isti nacin koje vreme prode oni njemu nemogu da dokazu da je on sramota vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA