≫ 

10 zaboravljenih momenata iz istrage ubistva Jelene Marjanović: Prve izjave Zorana i porodice, šta je crtala mala Jana i ko nije bio na sahrani?

Za protekle dve godine, koliko je prošlo od stravičnog ubistva pevačice, bilo je mnogo detalja, nagađanja i teorija... podsećamo na najupečatljivije od njih

  • 3
Porodica Marjanovic, Vladimir, Milos, Zoran, Zorica, Milica snajka, Porodica Marjanović/Foto: Telegraf

Skoro dve godine prošlo je od ubistva Jelene Marjanović. Pevačica je pronađena mrtva 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, i njeno ubistvo potreslo je Srbiju. Ne pamti se zločin koji je izazvao toliku pažnju medija, kao ovaj nemili događaj.

Mladen Mijatović uvek prvi stigne na mesto zločina: Napisao je knjigu o ubistvu Jelene Marjanović, a mi smo otvorili njene korice

Od tada je pisano mnogo - veliki broj tekstova, naslovnih strana, emisija, priča, teorija zavere... prošao je kroz javnost, a mi i dalje ne znamo šta se tog kobnog dana u Borči zaista dogodilo.

Poslednji u nizu događaja u vezi sa gnusnim zločinom, bilo je pritvaranje njenog supruga, Zoranu Marjanoviću, koji je 15. septembra 2017. godine uhapšen u svojoj porodičnoj kući.

Foto: Telegraf

Njemu je u više navrata pritvor od tada produžavan, da bi 10. februara ove godine bila podignuta optužnica.

Mladen Mijatović, novinar crne hronike poznat po tome da je uvek prvi na mestu svakog zločina, pa je tako bilo i u ovom slučaju, napisao je knjigu "Ubistvo Jelene Marjanović", u kojoj je izneo sve do sada poznate činjenice o ubistvu pevačice, ali i istakao kako ni sami inspektori nisu bili zadovoljni što je istraga završena, jer su, kako navodi, smatrali da njihov posao još uvek nije bio gotov.

Printskrin: TV Pink, Foto: Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

U knjizi se podseća na 10 ključnih momenata slučaja ubistva Jelene Marjanović

1. Uticaj na istragu

Jelena je nestala 2. aprila, a njeno telo pronađeno je u kanalu nasipa u Borči dan kasnije. Na početku je istraga krenula u smeru traženja Jelene, jer je postojala sumnja da je pevačica oteta, što je uticalo na samu istragu.

"Kada je muž prijavio nestanak, rekao je da sumnja da je oteta. Desetine nas gazi ovaj nasip uzduž i poreko već satima. Pre dolaska policije Marjanovići kažu da su najmanje dva i po sata prelazili ceo teren nekoliko puta" - pričao je policajac prema Mladenu Mijatoviću koji je ovaj razgovor objavio u svojoj knjizi.

Još tada je, piše Mladen, policajac nastavio da postavlja logična i problematična pitanja:

"Šta ukoliko ovo nije mesto otmice, šta ukoliko se ovde sve završilo? Šta ukoliko je ovo mesto zločina? I šta ukoliko smo tražeći Jelenu, zapravo uništili gomilu dokaza koji su ostali iza onog ko je odveo?"

Foto: Telegraf

2. Izjave porodice o navodnoj otmici

U momentima kad je policija tražila tada još uvek nestalu Jelenu, porodica Marjanović davala je izjave novinarima koji su takođe odmah stigli na lice mesta.

"Redovno dolazimo ovde, Jelena džogira od rampe do nasipa i vrati se do rampe, i tako nekoliko krugova. Parkirao sam auto na početku staze, a danas smo bili sa ćerkicom Janom. Sa njom sam se igrao na poljani dok je moja supruga trčala. Kada smo krenuli prema njoj nije je bilo nigde" - ispričao je tada Zoran Marjanović.

Tada je ispričao kako se Jelena svojoj majci javila na pola staze i rekla da će da istrči, pa da dođe da joj donese hranu. Naglasio je Zoran tada da je Jelena bila sasvim normalna, prosečna žena, bez bilo kakvih problema.

Ipak, Mladen je još tada imao jedno pitanje za Zorana, koje mu nije postavio. To je izneo u svojoj knjizi:

"Muž kom je žena upravo nestala i strahuje da je kidnapovana zove novinare gotovo istovremeno kad i policiju? Nije mi se svidelo kako je priča o nestaloj ženi počela" - piše u pomenutom delu.

Foto: Telegraf

Pored Zorana, tada na nasipu, novinarima je izjavu dao i Vladimir Marjanović.

"Molim Boga da je moja snajka živa. Moja unuka ne može bez majke. Moj sin je video neki crni polo, možda je neko oteo, samo da nije ono najgore" - pričao je tada Zoranov otac, a Jelenin svekar.

3. Rečenica koja je promenila sve

Mladen Mijatović bio je na licu mesta kada je telo pronađeno. Prvi je saznao šta se desilo sa nesrećnom ženom, i odmah pozvao svog šefa.

"Šefe, Jelena Marjanović je ubijena, njeno telo je upravo izvučeno iz kanala u Crvenki" - reko je, a odgovor koji je dobio svakako nije očekivao.

"Znam Mladene, ministar policije upravo daje izjavu za medije. Ostani na vezi, pojačaću TV".

Tada je i sam Mladen čuo glas ministra policije Nebojše Stefanovića:

"Dobio sam potvrdu da smo pronašli telo u kanalu na teritoriji opštine Palilula. Ne mogu više ništa da kažem, sve ide u pravcu istrage za koju smo sumnjali tokom noći".

Foto: Telegraf

4. Teorija o dve vrste oružja kojima je Jelena ubijena

Na osnovu obdukcije unakaženog tela inspektori su izvukli zastrašujuće zaključke.

"Ovo je delo psihopate. Samo ogromna mržnja može biti motiv da se neko ovoliko unakazi. Lobanja je otvorena na nekoliko mesta, a kosti su smrskane. Koristio je jako, čvrsto oružje".

Brzo je ustanovljeno i da je bilo dve vrste oružja, a jedno je nesumnjivo bilo neki čvrsti, metalni predmet.

Ipak, Jelena nije bila silovana, iako su ispektori i tu varijantu uzeli u obzir.

"Udarena je više od deset puta u glavu. Smrt je zapravo nastupila od davljenja. U plućima smo našli vodu, mulj i grančice koje potiču iz kanala" - piše u knjizi.

Foto: Telegraf

5. Poligraf

Svi članovi porodice Marjanović bili su na ispitivanju u policiji, a Zoranu je rađen dva puta. Prvi put je pao, drugi put je prošao.

Jelenin svekar Vladimir pao je na poligrafu i bio je konfuzan tokom celog ispitivanja. Deverova devojka Milica takođe je pala, a Miloš, Zoranov brat je prošao poligraf.

Zoranov tada maloletni sin nije išao na poligraf, a Jelenina svekrva nije na njega pristala.

Foto: Marko Jovanovic

6. Nestala burma

Mala, zlatna burma koju je Jelena nosila nije pronađena, što je inspektorima bila bitna činjenica. Do danas nije ustanovljeno gde je završila.

7. Tri različita DNK traga

Tokom istrage pronađeno je i tri različita DNK traga.

Za prvi su inspektori dali objašnjenje da je možda ugazila u nečiju pljuvačku ili mokraću s obzirom na to da je pronađen na patici.

Drugi trag je pronađen na grančici na kojoj i Jelenina krv, ali bi opet i on mogao da pripada bilo kome.

Treći trag je bio najznačajniji jer je pronađen na Jeleninom donjem vešu, na vrhu zadnjeg dela gaćica.

"Vukao je, preko poljane ka kanalu, za zadnji deo trenerke. Eto kako je trag završio na gaćicama. Maltene je nosio jednom rukom potrbuške, dok joj se leva noga vukla po zemlji" - zaključio je pred inspektorima Mladen.

Foto: TV Pink, Telegraf

8. Svekrva Zorica nije došla ni na sahranu

Na sahrani Jelene Marjanović nije bila svekrva, da ne bi, kako je sama govorila, ugrozila čarobni dar od Boga kojim leči ljude. Iz istog razloga odbila je i poligraf.

Na sahrani je na informativni razgovor priveden i jedan mladić, za koga se kasnije istragom ispostavilo da nema nikakve veze sa ubistvom.

Printskin: TV Pink

9. Mala Jana crtala čudovište u travi koje hvata ženu

Dete koje je tog dana sa ocem bilo na nasipu, možda je nešto i videlo, ali je jako teško utvrditi koliko i šta.

"Dete nije ništa videlo ili se ničeg ne seća. Samo ponavlja: "Mama je nestala u travi". Kad je pitaš kako, ponovi: "Nestala" i slegne ramenima. Napravila je i nekoliko crteža, u visokoj travi nešto što ona naziva čudovištem koje hvata ženu."

Zbog toga su inspektori i pomislili da je dete videlo nešto.

Foto: Telegraf/Facebook/jelena.krsmanovic

10. Zoran poriče da je ubio Jelenu

Zoran je izjavio da svoju ćerku može da pogleda u oči.

"Nisam joj ubio majku i ne znam ko je to učinio. To je za mene velika misterija. Čist sam pred Bogom i ljudima" - stoji u knjizi "Ubistvo Jelene Marjanović".

VIDEO: Rekonstrukcija ubistva Jelene Marjanović

Daljinac

(I.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • citateljka

    22. mart 2018 | 17:13

    Zoran treba da bude cist pred narodom, pred svojom savescu (ako je uopste ima) a pre svega pred cerkicom cije majke vise nema....

  • Vesna

    30. mart 2018 | 17:12

    Njegove krvave ruke u ogrebotinama. Rekao je tad u besu pesnicama je udarao u kola ..

  • Тодорић

    30. mart 2018 | 12:10

    Ти днк трагови вам говоре о Тројици убица,један је вероватно после извршења убиства пљунуо. Могли су наравно,бити и случајно тамо,што је превише невероватна коинциденција на толиком простору. Мени је чињеница да су сви ударци задати у главу,створили сумњу да је она седела у колима,са ког разлога ни један од удараца није био довољно јак да усмрти,немогућност јаког замаха.А ко је убијена у колима са затвореним прозорима,нико није могао ништа чути.Само су је истоварили,нашли сте трагове гума.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA