≫ 

Kako je raskrinkana Verica (31) koja je lagala celu Srbiju da su joj deca bolesna i tako uzela 2 miliona dinara

U prevari je koristila i maloletnu decu, naročito sinčića za koga je pričala da je imao dve operacije na srcu, kako ga čeka treća, a da joj za svaku terapiju treba 100.000 dinara, skupoceni lekovi iz Nemačke i posebno mleko

  • 16

Beograđanka Verica  J. (31) uhapšena je u sredu nakon što je izmislila priču da su joj deca smrtno bolesna, a potom putem medija tražila novac za njihovo lečenje i na taj način od građana na prevaru uzela skoro 2 miliona dinara!

Uhapšena Verica (31) koja je varala ljude da su joj deca bolesna, pa je prikupila 2 miliona dinara pomoći za sebe!

Novac koji je dobijala koristila je na lične potrebe. Protiv Verice je beogradska policija, po nalogu tužilaštva, podnela krivičnu prijavu i njoj preti dugogodišnja zatvorska kazna.

- V. J. iz Beograda osumnjičena je da je preko medija lažno iznosila priču o teškom zdravstvenom stanju sebe i svoje maloletne dece. Apelovala je na humane ljude da joj uplaćuju novac z alečenje na tekući račun, a na osnovu iste priče uzimala je i kredite. Tako je obmanula na desetine pravnih i fizičkih lica - kaže izvor iz MUP-a Srbije koji je upoznat sa istragom.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Odalo je menjanje priče

Prema njegovim rečima, prevara je raskrinkana nakon što je osumnjičena tokom prošle godine u medijima više puta iznosila različite priče o zdravstvenom stanju svoje dece, a u većini slučajeva nije imala lekarske analize niti bilo kakve druge dokaze.

- Predstavljala se kao majka četvoro dece, a onda menjala priče od medija do medija. Prvo je govorila da je bolesnoj ćerki dala bubreg, pa da joj sin ima srčanu manu, a samo nekoliko nedelja kasnije priča o tome kako je ona bolesna i ima tumor na mozgu, astmu i dijabetes. U jednom intervjuu priča kako je sama, a onda u sledećem govori o mužu koji ju je napustio kada je saznao da je bolesna - tvrdi sagovornik.

U prevari je koristila i maloletnu decu, naročito sinčića za koga je pričala da je imao dve operacije na srcu, kako ga čeka treća, a da joj za svaku terapiju treba 100.000 dinara, skupoceni lekovi iz Nemačke i posebno mleko.

Prema Krivičnom zakonu Srbije, njoj preti od dve do deset godina zatvore, ako sud utvrdi da je kriva za sve što joj se stavlja na teret.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    24. mart 2018 | 00:53

    I sta reci? Onima kojima ce zaista biti potrebna pomoc, zbog takvih prevaranata nece mnogi zbog nepoverenja vise, pruziti pomoc.

  • mita

    24. mart 2018 | 00:55

    ako je istina! Nek joj Bog oprosti....

  • Aleksandra

    24. mart 2018 | 08:44

    Kako je samo mogla svoju decu da tako zloupotrebi, kakooo? Majko mila! Moja se samo nakaslje ja hocu da umrem od brige, a ona tako da izmislja za svoju decu. Tuga. Njoj treba psihijatrijsko lecenje pa posle tezak, tezak ficicki rad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA