Šahista zbog poteza izvadio drugaru oko: Krvava svađa za tablom usred napete igre

Dragutin je povukao već odigran potez, Ivan ga je ošamario, a ovaj je zgrabio figuricu i unakazio ga za ceo život

  • 4

Dragutin M. (58) iz Međulužja kod Mladenovca uhapšen je pošto je posle svađe oko šaha figuricom izbio oko drugu Ivanu M. (38). Bizarni i krvavi obračun odigrao se u šahovskom klubu u Mladenovcu. Dragutin je povukao već odigran potez, Ivan ga je ošamario, a ovaj je zgrabio figuricu i unakazio ga za ceo život, piše Informer.

Drama u gradskom autobusu tokom špica: Putnik napao kontrolorku, uvijao joj ruku i pretio, hitno je prevezli u bolnicu!

Dragutinu je posle hapšenja u ponedeljak određen pritvor do 30 dana, a tereti se za nanošenje teških povreda. Do tuče u šahovskom klubu u Ulici kralja Petra u centru Mladenovca došlo je u ponedeljak, 19. marta, nešto posle 20 sati.

Prema izjavama očevidaca, Dragutin i Ivan su te večeri sedeli i igrali partiju šaha, kao i mnogo puta do tada. Obojica su, pritom, i pili alkohol. U jednom trenutku, kada su već bili pripiti, iznenada je došlo do svađe.

Foto: Pixabay.com

Kako su izjavili svedoci, svađa je izbila jer je Dragutin napravio potez, ali onda ga je povukao, što je razbesnelo Ivana.

UVREDE, ŠAMAR, PA UDARAC U OKO

- Posle kraće svađe i razmene uvreda, Ivan je ošamario Dragutina, a ovaj je zgrabio jednu šahovsku figuru i njom ga silovito udario pravo u oko. Nesrećni Ivan je vrisnuo od bola, krv je liptala, a očevici su u šoku poskakali. Pozvani su policija i Hitna pomoć, ali lekari nisu mogli da mu spasu oko. Policajci su uhapsili Dragutina i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega mu je, na zahtev tužioca, određen pritvor do 30 dana - objašnjava sagovornik upoznat sa istragom.

Stanari zgrade u kojoj se nalazi klub navode da je klub otvoren samo povremeno i to uglavnom u večernjim satima.

Foto-ilustracija: Telegraf

- Tu mahom svraćaju penzioneri, ali ima i mlađih ljudi, koji tu dolaze da igraju šah i piju jeftino piće. Ranije tu nikad nije bilo incidenata, a niko nije ni slutio da bi neko bio u stanju svom drugu da izvadi oko zbog obične šahovske partije. U ponedeljak uveče, kad se desio taj incident, nisam ni znao da je neko u tom klubu unakažen. Video sam Hitnu pomoć, ali mislio sam da je nekom pozlilo. Tek sutradan sam saznao šta se desilo - kaže stanar zgrade.

PRGAV I NASILAN

Meštani Međulužja, odakle je Dragutin, nisu znali da je on unakazio svog prijatelja.

- Ne mogu da verujem, iako je Dragutin pijanac i veoma prgav i nezgodan čovek - rekla je jedna meštanka Međulužja.

Kako se nezvanično saznaje u policiji, Dragutin je dobro poznat mladenovačkoj policiji i to uglavnom po nasilničkom ponašanju.

- Privođen je zbog tuča, nanošenja teških i lakih telesnih povreda i porodičnog nasilja. Zbog nasilja u porodici je i osuđivan - tvrdi sagovornik iz policije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. mart 2018 | 17:39

    O šahu je rečeno, da jedan život nije dovoljan za njega. Ali, to je greška života, a ne šaha...

  • čarls bronson

    24. mart 2018 | 17:19

    I u šahu treba uvesti kartone . Poslednje vreme je došlo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA