Ronioci ušli u Nišavu: Potraga za nestalim tinejdžerom pred Danilovim prijateljima (FOTO)

Ronioci su pažljivo pregledali rečno dno i priobalje reke kod Železničkog mosta gde je dečak poslednji put viđen pre nego što ga je struja odnela, ali njegovog tela nije bilo

  • 15
Danilo Djordjevic, Nis, Nisava, davljenje, ronioci, ronilacka ekipa Foto: Telegraf

Ronilačka jedinica Žandarmerije Srbije stigla je jutros u Niš i odmah započela pretragu korita Nišave na mestu gde je sedamnaestogodišnji Danilo Đorđević 29. marta upao u reku.

Ronioci su pažljivo pregledali rečno dno i priobalje reke kod Železničkog mosta gde je dečak poslednji put viđen pre nego što ga je struja odnela, ali njegovog tela nije bilo.

>>>Ispovest oca čijeg je sina progutala Nišava: Ništa više nemam, gde da idem? Moram još jednom da vidim Danila (FOTO) (VIDEO)

Foto: Telegraf

Potragu su sa obale reke sa strepnjom posmatrali Danilov drug Ognjen Nikolić, očevidac tragedije i Miloš Đorđević, otac nestalog mladića.

Foto: Telegraf

- Nas četvoro je sedelo na zidiću pored reke kao i toliko puta ranije… Bilo je klizavo, baltnjavo, Danilo se nekako okliznuo. Drug mu je pružio ruku, ali on nije uspeo da ga dohvati. Zbacio sam odeću i uskočio u reku, plivao sam za njim do Železničkog mosta, nadao saam se da ću ga stići, ali reka je bila brža. Držao sam ga na oku, Danilo je bio miran, nije paničio, nadao sam se da ću ga spasiti. Dozivao sam u pomoć ali niko od ljudi koji su sa obale gledali nije nam priskočio u pomoć. Tek kada sam ga izgubio iz vida i više nisam imao snage, jedan čovek mi je prišao i izvukao me iz vode - priseća se Ognjen nesreće.

Foto: Telegraf

Miloš Đorđević kaže da je zahvalan Ognjenu na ovakvom gestu.

Foto: Telegraf

- Šta reći, duša veća od tela, neverovatno je da je ovaj dečak pokušao da Danila prati uz toliki rizik. Eto, njega je struja bacila ka obali, a mog sina je odvukla ka sredini reke. Da je moje dete bilo neodgovorno, imao bih million teorija šta mu se desilo. Mogao bih da pomislim i da je pobegao od kuće, ali nažalost nije bio takav, uvek me je pitao za sve - kazao je očajni otac.

(D. K.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MZ

    31. mart 2018 | 16:57

    Zalosno na takav nacin da se ugasi jedan tako mlad zivot.Iskreno saucesce porodici

  • Ниш

    31. mart 2018 | 14:52

    Велика је туга над Нишом, не дао Бог ником. Брука је ове државе што овај град нема рониоце, неги ови Београђани док дођу прошло два дана, као из Кине да су долазили. Страшно!

  • Daca

    31. mart 2018 | 21:24

    Nemogu da prestanem da mislim kako je sad tom jadnom ocu...a joj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA