≫ 

Stojan je automobilom udario deda Svetu, pa sestre Milicu i Mariju. Sada su svi mrtvi, a kolika kazna njega čeka? (FOTO)

Kako saznajemo, ukoliko se utvrdi da je bio pijan, u sudskom procesu biće eliminisana mogućnost krivičnog dela iz nehata

  • 78

Stojan Nikolov (30) iz Niša vozio je velikom brzinom "opel astru", prešao na desnu stranu kolovoza, "pokupio" biciklistu Svetislava Tonića (82), a zatim udario u sestre koje su čekale autobus u Knjaževačkoj ulici u Nišu. Od siline udarca biciklista je poginuo na licu mesta, dok su Milica i Marija izdržale malo duže. Sada su svi mrtvi.

Očevici kažu da je automobil odbacio devojke u izlog prodavnice, a potom i sam uleteo u prodavnicu. Uzroci tragedije se utvrđuju, ali prema nezvaničnim informacijama, vozač "opela" je bio pijan. On i suvozač imaju lakše telesne povrede.

Tuga nad tugama: Preminula i druga sestra koju je u Nišu pokosio pijani, bahati vozač

Kako saznajemo, ukoliko se utvrdi da je bio pijan, u sudskom procesu biće eliminisana mogućnost krivičnog dela iz nehata.

- Ako je bio pijan, onda je svaki nehat eliminisan. Dakle, biće u kategoriji umišljajnih krivičnih dela, a to su ona najteža dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. S obzirom na to da je troje ljudi izgubilo život, da su bili na autobuskom stajalištu, kao i da je znatno prekoračio brzinu u zoni gde je dozvoljeno voziti 50 kilometara na čas, tumačiće se kao najteže delo protiv bezbednosti. Kazna će sigurno biti žestoka - rekao je za Telegraf advokat Radiša Roskić.

Prema našem Zakonu, a pošto se ovo delo tretira kao umišljajno krivično dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, Novakovu preti kazna zatvora od dve do 12 godina.

Foto: Srpski Telegraf

Da je delo počinio posle ponoći, kada je stupio na snagu novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju, kazna bi verovatno bila veća.

Nesrećne sestre su, kako priča njihova rodbina, u nedelju bile kod tetke na ručku u naselju Durlan i zastale su u Knjaževačkoj ulici da bi uhvatile autobus.

- Došle su kod mene oko 15 sati i otišle posle ručka. Milica je planirala da se nađe sa drugaricom i da ostane u gradu, a Marija je pošla kući. Jao, da smo znali šta će da bude… ne bismo ih pustili da idu. Milica je samo stigla da kaže kako se zove i umrla. Jao srca moja, nisu se razdvajale, pa zajedno nastradaše - jadikovala je sinoć njihova tetka Ratka.

Očevici nesreće kažu da se vozač "opela" kretao veoma brzo.

- Išao je najmanje 140 na sat, hteo je da izbegne čoveka na pešačkom prelazu i skrenuo desno, a onda pokupio biciklistu i te dve devojke i ubacio ih u prodavnicu keramike - rekla je radnica dragstora u Knjaževačkoj pred kojim je došlo do nesreće.

Preminule sestre Milica i Marija Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Dragan Kojić Keba se pre izvesnog vremena pojavio pred sudom zbog obaranja pešaka. U tom incidentu na svu sreću nije bilo mrtvih. Evo šta je Keba izjavio posle suđenja:

Daljinac

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    3. april 2018 | 18:27

    Kazna za nepostovanje propisa u saobracaju. Troje ubio brzinom kojom se ni na auto put ne vozi. Za svakog ko je i malo priseban ovo he tesko ubistvo. Da vidimo koliko ce ga sudije nesposobne osuditi. Ovako nema dalje. Saucesce za troje neduznih ljudi. Ubicu u zatvor da robija do kraja zivota.

  • Kupi žeton

    3. april 2018 | 18:24

    Od 2 do 12 godina pa to je premalo!

  • Nesa CZ

    3. april 2018 | 14:45

    Troje mrtvo a kazna 12 godina...pijan ili ne isao je 140 /tako pise/ a naseljeno mesto...vi spominjete nehat...sve sto dobije ispod 30 godina nakaradno je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA