≫ 

Određen pritvor pijanom Stojanu iz Niša koji je pokosio sestre i deda Svetu

Stojanu je pritvor određen na predlog Višeg javnog tužilaštva koje je danas protiv njega donelo naredbu o sprovođenju istrage

  • 43

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je danas pritvor do 30 dana Stojanu Nikolovu (30), koji je 1. aprila u Knjaževačkoj ulici izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo troje ljudi.

Majka Milice i Marije grli indekse pune desetki dok neutešna nariče: Uvek ste bile nerazdvojne, pa ste i u smrt zajedno otišle (FOTO)

Stojanu je pritvor određen na predlog Višeg javnog tužilaštva koje je danas protiv njega donelo naredbu o sprovođenju istrage.

Iz kafane za volan, Foto: Facebook/Stojan Nikolov

UTICANJE NA SVEDOKE I UZNEMIRENJE JAVNOSTI

Naredba o sprovođenju istrage doneta je zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja na štetu troje smrtno stradalih i jednog lako povređenog. Nakon saslušanja okrivljenog Više javno tužilaštvo je podnelo predlog za određivanje pritvora prema njemu zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke i okolnosti da je posledica učinjenog dela dovela do uznemirenja javnosti – navedeno je u saopštenju niškog VJT.

Stojan je vozeći "opel astru" u kojoj se nalazio i njegov prijatelj Dušan Živanović (25) prešao na desnu stranu kolovoza i usmrtio biciklistu Svetislava Tonića (83), a zatim se zaleteo u Milicu Petrović (27) i njenu sestru Mariju (24) koje su bile na autobuskom stajalištu. Milica je preminula ubrzo nakon nesreće, a dan kasnije povredama je podlegla i Marija.

Milica i Marija Petrović i Svetislav Tonić, Foto: Informer

Lakše povrede u vidu posekotine na glavi zadobio je i suvozač iz "opel astre". Alkotestiranje je pokazalo da je Stojan u krvi imao 1,98 promila alkohola u krvi jer je pre nesreće sa društvom bio u kafani.

NE SEĆA SE NESREĆE?!

On se i dalje nalazi u bolnici s obzirom na to da ima prelom lobanje, sinusa i hematom na glavi, ali nije životno ugrožen. Kako saznajemo, na saslušanju pred istražnim organima je tvrdio da se ne seća nesreće.

Za delo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    4. april 2018 | 21:52

    Ne znam kako je u drugim Evropskim zemljama ali ovaj zakon za ovakvo delo je ne liči na kaznu. Ako pijan sednem za volan i ubijem to je umišljaj i ne vidim nigde kao nesrečni slučaj. Saučešće porodicama.

  • Putin R.S

    4. april 2018 | 21:12

    Samo od 2 do 12 godina, a ubio troje ljudi? Dve sestre lepotice, dva andjela koja su tek zinula na svet, i maksimalno 12 godina?

  • Gidri

    4. april 2018 | 21:07

    Ma šatro se ne seca. U takvim situacijama se otrezni covek u sekundi. Od šoka. Nego na tome ce bazirati odbranu. Bruka, jad i čemer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA