Još jedan vojnik pao zbog droge: Nebojša uhapšen sa narkoticima vrednim 10.000 evra

Narko-dileri sve češće koriste vojnike kao "kurire", jer je najmanja verovatnoća da će neko u njih posumnjati

  • 22

Nebojša N. (22), vojnik po ugovoru iz Šapca, uhapšen je u ponedeljak ujutru, kada je policija u njegovoj kući pronašla drogu u vrednosti od 10.000 evra, saznaje "Blic".

Scene u Zaječaru kao na filmu: Vojnici bacali kokain po gradu dok su bežali od policije, a onda su naišli na blokadu

Kako "Blic" saznaje on je drogu u vrenosti od 10.000 evra krio u porodičnoj kući gde je policija našla 260 tableta ekstazija, 20 grama čistog kokaina i 180 grama marihuane.

Ovo je treće hapšenje vojnika zbog posedovanja i dilovanja narkotika u protekle dve nedelje. Vojnici Aleksandar N. (26) i Zoran S. (26) uhapšeni su krajem marta kada je u automobilu koji je vozio njihov prijatelj Robert A. (29) nađeno oko 564 grama kokaina, i to veoma velike čistoće!

To je najveća zaplena narkotika u Timočkoj Krajini i vredna je više od 120.000 evra. Zaposleni u Timočkoj brigadi, gde Aleksandar N. radi kao vozač a Zoran S. čuva kasarnu, u momentu hapšenja bili su u civilnoj odeći, a nisu želeli da sarađuju sa istražiteljima i otkriju za koga rade, iako im preti čak 12 godina zatvora.

Posle poslednjeg hapšenja, Vojska Srbija i Ministarstvo odbrane nisu komentarisali nelegalne aktivnosti vojnika, kao ni u prethodnom slučaju jer nisu učinjene tokom nošenja uniforme i obavljanja službenih zadataka, već u njihovo privatno vreme.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, veoma su razočarani ovakvim ponašanjem vojnika i rade sve što je u njihovoj moći da suzbiju nelegalne i nezakonite aktivnosti vojnika.

Prilikom prijema u profesionalnu vojnu službu za sve kandidate radi se bezbednosna procena. Upravo zbog temeljnih bezbednosnih provera, vojnici Vojske Srbije u poslednje vreme žrtve su vrbovanja narko-dilera koji kod njih skrivaju robu ili ih koriste kao "kurire" jer je najmanja verovatnoća da će neko u njih posumnjati.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    7. april 2018 | 08:32

    Daj mu platu od koje može da živi normalno i pristojno, neće ni da pomisli da radi tako nešto....

  • Dr. Beli

    7. april 2018 | 06:51

    Vrlo dobro. Sluzim narodu. E vojsko moja, na sta si spala. Kad sam ja sluzio JNA, nisam smeo u gradu da drzim ruke u dzepovima. Ovi sadasnji diluju drogu. Sta je sledece pitam se.

  • Nenad 007

    7. april 2018 | 02:56

    NAPOLJE KUKOLJ IZ VOJSKE.STROGI ZATVOR BEZ POMILOVANJA KAZNE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA