Srbija će nastaviti saradnju sa Interpolom samo ako sačuva teritorijalni integritet: Pristupanje Kosova nije ni u čijem interesu (FOTO)

- Zahtevao sam da se sve osobe koje su srpski pravosudni organi stavili na međunarodne poternice bezuslovno vrate u sistem Interpola - rekao je Rebić

  • 1

Direktor policije Vladimir Rebić predvodio je delegaciju Vlade Republike Srbije, sastavljenu od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koja se danas u Lionu sastala sa predsednikom Interpola Mengom Hongvejem i generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom.

NEMA KAZNE ZA ZLOČINCE: Interpol odustao od gonjenja 18 bivših pripadnika OVK

- Tokom odvojenih razgovora sa predsednikom Mengom i generalnim sekretarom Štokom istaknuta je posvećenost Srbije saradnji sa Interpolom. S obzirom na dosadašnji nivo saradnje i ostvarene rezultate u razmeni operativnih podataka sa drugim članicama Interpola, jasno je da je srpska policija pouzdan i respektabilan partner svim svetskim policijama - rekao je Rebić.

Rebić sa delegacijom na sastanku u Lionu Foto: Promo

Direktor policije je istakao da Republika Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu.

- Razgovaraćemo sa svim članicama Interpola kako bi ih ubedili da eventualno pristupanje takozvanog Kosova Interpolu ne bi bilo u interesu ni Srbije ni samog Interpola. Srbija je posvećena primeni i poštovanju međunarodnog prava i propisa i ja sam kao predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevao da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od strane srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola - rekao je Rebić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    11. april 2018 | 20:45

    Čuj Kosovo u Interpol,Kosovo je ne priznata država i samim tim ne može i Interpol, mada pomoć sa zapada može sve..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA