Ljubiši Buhi Čumetu stalo srce, iz mrtvih ga vraćali lekari VMA: Sad mu prognoziraju još jednu operaciju

Lekari su tada, navodno, uspeli da se izbore sa njegovim zdravstvenim problemom, da "razbiju" krvni ugrušak i stabilizuju Buhino stanje

  • 4
Ljubiša Buha Čume Printskrin: Youtube/b92rtv

Ljubiša Buha Čume, koji se nalazi na izdržavanju kazne u Centralnom zatvoru, našao se na ivici života i smrti početkom januara kada mu je stalo srce, koje su uspeli da povrate u život lekari Vojnomedicinske akademije.

Čume osuđen zbog vređanja tužioca

Kako su "Novosti" objavile, Buha je primljen na VMA 5. januara.

Dan ranije, on se požalio da ne može da diše i da se umara i na najmanji pokret. Kako mu je bilo sve teže, urađene su potrebne analize, reagovali su zaposleni u zatvorskoj bolnici i on je odmah prebačen na Banjicu.

Advokat Ljubiše Buhe, Stefan Jokić potvrdio je, za beogradski list, da njegov klijent ima velikih problema sa zdravljem.

- Istiniti su navodi, on je bio u veoma lošem stanju. Hitno su reagovali i ljudi iz zatvorske bolnice, i iz VMA, i spasli mu život. Ovo nije prvi put da ima ovakvih problema. I 2002. godine njemu je stalo srce i morao je da bude hitno hospitalizovan. Međutim, to nije jedini njegov problem sa zdravljem. Moj klijent, inače, hramlje, i prognoze su takve da bi morao hitno da bude operisan. Stanje mu je loše -  rekao je Jokić.

Foto: Marko Jovanović

Prema nezvaničnim informacijama, Buha je početkom januara ove godine, kada je zadržan na VMA, imao problem s trombom. Lekari su tada, navodno, uspeli da se izbore sa njegovim zdravstvenim problemom, da "razbiju" krvni ugrušak i stabilizuju Buhino stanje.

On je proteklih godina tokom suđenja, u nekoliko navrata, na glavnom pretresu morao da traži pomoć lekara usled problema sa zdravljem i visokim pritiskom.

U decembru prošle godine Ljubiša Buha je pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela, među kojima je i "slučaj ferari".

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    16. april 2018 | 00:52

    A mene sa discus hernijom nece da operisu

  • Posteni gradjanin

    16. april 2018 | 00:14

    Dzaba zlato i dukati...

  • nss

    16. april 2018 | 08:34

    A ja se požalim na visok pritisak kažu manje stresa i to je to, kakvu pregledi i analize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA