≫ 

Da li postoji dovoljna kazna za oca iz Sremske Kamenice koji je terao ćerku (10) na oralni seks?

Seksualno zlostavljanje trajalo je oko dve godine

  • 53

J. Š. (46) iz Sremske Kamenice uhapšen je zbog sumnje da je napastvovao svoju desetogodišnju kćerku. Ovo delo okvalifikovano je kao obljuba, a muškarcu je određen pritvor od 30 dana. Prema našem Krivičnom zakoniku, J. Š. preti kazna zatvora od jedne do 8 godina zatvora. Prema mišljenju i advokata i psihologa - malo, s obzirom na traumu koja će dete obeležiti za ceo život.

Otac se sumnjiči da je protekle dve godine u kući u Sremskoj Kamenici primoravao devojčicu da ga oralno zadovoljava. Navodno joj je pretio da će je istući ukoliko ne bude radila ono što je od nje tražio. I posle takvog zlostavljanja, najvišu kaznu koju može da dobije je osam godina.

Strava u Sremskoj Kamenici: Terao ćerku (10) da ga oralno zadovoljava i pretio batinama ako ga ne posluša

Prema nezvaničnim saznanjima, devojčice su iz podstanarske kuće u Sremskoj Kamenici pre desetak dana odveli službenici Centra za socijalni rad u Novom Sadu. Pretpostavlja se da su sestre sada smeštene u Sigurnu dečju kuću.

- Kazne bi, pre svega, trebalo da budu takve da ljudima više nikada ne padne na pamet da urade tako nešto - kaže školski psiholog Branka Tišma.

Foto: Pixabay

- A što se tiče deteta, njeno dalje odrastanje najviše zavisi od toga u kakvom se okruženju nalazi i kako će se postaviti oni koji su joj najbliži. Da li će se o tome pričati o školi, kako će se majka postaviti. Njene psihološke rane bi moglo brže da zarastu ako ljudi ne budu upirali prstom u nju i ako je ne bi ogovarali - dodaje Tišma.

Kaže i da bi sredina morala znati šta treba da kaže detetu koje je preživelo zlostavljanje, a šta treba da prećuti.

- Nekad bude strašnija ta osuda i ogovaranje sredine od samog iskustva koje dete doživi. Ako dođe do osude, žrtva je obeležena na jedan duži period - ističe psiholog.

Prema našem Krivičnom zakoniku, kod obljube ili protivprirodnog bluda treba obratiti pažnju na to da je svaki seksualni odnos sa detetom mlađim od 14 godina krivično delo.

Foto: Pixabay

Dete mlađe od 14 godina ne može dobrovoljno stupati u seksualne odnose zbog zakonske manjkavosti svoje volje, i učinilac se ne može braniti navodnim "pristankom" deteta.

Ako je to delo izvršeno uz upotrebu sile ili pretnjom (kao što se jeste slučaj u ovoj obljubi) detetu mlađem od 14 godina, predviđena je kazna od najmanje jedne godine (znači, teoretski, moguće je izreći kaznu u zakonskom maksimumu od 15 godina).

(VIDEO) Nad Ivaninim (6) ubicom izvršena je POSLEDNJA SMRTNA KAZNA u Srbiji

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LB

    16. april 2018 | 17:39

    Postoji.Električna stolica.Bez dvoumljenja.

  • Nikola

    16. april 2018 | 17:31

    Neverovatno kome Bog daje decu...a neko place da ih ima:(

  • Majka

    16. april 2018 | 16:57

    KASTRACIJA. Zasto zatvor da ga hranimo od nasihh plata i penzija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA