≫ 

Susret navijača Zvezde i Partizana na suđenju Puzigaći: Trojica su stajala ispred sudnice, a onda je naišao Grobar

Puzigaća je uprkos svemu bio smiren i nasmejan, kao i svaki put

  • 1

Dejanu Puzigaći (37), kome se sudi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, danas je trebalo da budu pročitane završne reči. Međutim, do toga nije došlo jer je sudija u poslednjem trenutku, a da prethodno nije obavestila advokata odbrane, odlučila da kao dokazni materijal doda i presudu Đorđu Preliću. Kako odbrana nije bila upoznata sa ovim, zatraženo je odlaganje.

Međutim, mnogo više pažnje privuklo je komešanje ispred sudnice u kojoj je trebalo da bude doneta presuda. Naime, pored porodice i prijatelja Dejana Puzigaće, pola sata pre početka suđenja, pojavila su se i trojica navijača Crvene zvezde. Jedan od njih nosio je trenerku ekipe iz Ljutice Bogdana, sa jasnim Zvezdinim obeležjima.

Preliću smanjena kazna za ubistvo Tatona: Nije bio organizator nereda u kom je stradao francuski navijač

Nije bilo nikakvih povika, niti razgovora sa porodicom, ali su sve vreme stajali pored vrata kroz koja je Puzigaća trebalo da prođe. Posle 10-ak minuta do sudnice je stigao i jedan od najbližinih prijatelja Dejana Puzigaće, navijač Grobara. Usledilo je komešanje i sašaptavanje navijača Zvezde. Ubrzo posle toga napustili su sud.

Foto: Telegraf

S obzirom na to da se na ovom spratu nalaze samo dve sudnice, a da je samo u jednoj bilo zakazano suđenje (Puzigaći), jasno je da tri momka nisu došla zbog nekog drugog. Ostaje ipak misterija koji je povod njihovog dolaska, naročito zato što se navijači Zvezde nikada ranije nisu pojavljivali na suđenjima za ubistvo Tatona.

Samo minut kasnije, policija je izvela Dejana Puzigaću i sprovela ga do sudnice. Dok je prolazio pored porodice, bio je nasmejan i smiren, za razliku od njegovih roditelja koji nisu mogli da sputaju emocije i rasplakali su se.

- On je taj koji je smireniji od svih nas. Dejan nas smiruje sve vreme. I kada ga posetimo u zatvoru, on je taj koji teši nas da lakše prođemo kroz sve ovo. Kao da smo mi u težem položaju od njega koji je u zatvoru - kaže nam Dejanov otac, Žarko Puzigaća.

Foto: Informer

Uprkos tome, Dejan Puzigaća je primetno smršao u odnosu na prethodno ročište.

Završna reč odložena je za 17. maj, iako je danas trebalo da bude izrečena presuda.

- Presuda Đorđu Preliću je sad odjednom novi dokaz kako je sudija objasnila i ona daje neki novi pogled na ovaj slučaj. Međutim, mi o tom postupku ne znamo ništa i naravno da prvo moramo da se upoznamo sa tom presudom pre nego što dođe do završne reči - rekao je za Telegraf advokat odbrane, Vladan Vukčević.

- Nije nam jasno zašto se sad presuda Puzigaći vezuje za presudi Preliću kad Puzigaća uopšte nije bio na stepeništu na Obilićevom vencu. Dakle, njih dvojica su bila na potpuno dva različita mesta u tom trenutku - dodao je Lukčević.

Daljinac

(Jasmina Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA