"Ranac" je pre 15 godina uhapšen u akciji "Sablja". Sada je član grupe "Pacov" osuđen

Miljković je 2016. godine, u dva navrata, prodao ukupno 5,6 grama heroina Zlatku Iličiću iz Kasidola

  • 0

Apelacioni sud u Kragujevcu osudio je pravosnažno na tri i po godine zatvora, zbog prodaje heroina, Radovančeta Miljkovića (56) zvanog "Ranac" iz Smoljinca, nekadašnji pripadnik grupe Mlađana Mićića "Pacova", koja je uhapšena tokom akcije "Sablja" 2003. godine.

Srbija mora da isplati 8.200 evra zbog Sablje: Bratu člana "zemunskog klana" odšteta zbog torture i seksualnog zlostavljanja

Prema navodima optužnice, Miljković je 2016. godine, u dva navrata, prodao ukupno 5,6 grama heroina Zlatku Iličiću iz Kasidola.

Međutim, on je u prvostepenom postupku pred Višim sudom u Požarevcu oslobođen optužbe, dok je Iličić osuđen na novčanu kaznu od 200.000 dinara, jer je imao u posedu drogu za sopstvene potrebe.

Nakon žalbe Višeg tužilaštva, Apelacioni sud je potvrdio presudu za Iličića, ali je presudu za Miljkovića poništio i naložio ponavljanje postupka.

Pošto je Miljković i tada oslobođen, Više tužilaštvo ponovo se žalilo, pa mu je Apelacioni sud dosudio zatvorsku kaznu.

Miljković je već jednom bio u zatvoru, jer je 2005. godine osuđen na šestogodišnju kaznu zbog raznih krivičnih dela, kao član grupe Mlađana Micića "Pacova" (48), uhapšene 2003. godine, u policijskoj akciji "Sablja".

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA