Lažni biciklista iz Srbije krao bicikle u Italiji: Interpol ga juri zbog kriminala na Kosovu

Italijani očekuje da će srpske vlasti tražiti njegovu ekstradiciju i služenje kazne u Srbiji

  • 1

Goran Pavlović (50) iz Kraljeva uhapšen je u Italiji  na "Bajk festivalu", prilikom tradicionalnog otvaranja manifestacije koja okuplja bicikliste iz cele Evrope.

Srbin uhapšen u Zvorniku na osnovu poternice Interpola: Hrvatska ga traži zbog ratnih zločina

Noseći lažnu biciklističku opremu, uhapšen je u momentu kada je hteo da ukrade bicikle vredne oko 4.000 evra. Očekujući da će proći neopaženo, Pavlović je isekao lance s bicikala, ali su ga uhvatili karabinjeri.

Pavlović je smešten u zatvor do izručenja Srbiji Foto: Ministarstvo pravde Italije/Zatvor Gardolo di Trento

U njegovom vozilu otkrivena je profesionalna oprema za provale, a prilikom provere, utvrđeno je da je ranije uhapšen zbog teških krađa u Italiji. Međutim, za njim je raspisana poternica Interpola koju je izdao sud u Kraljevu zbog optužnice iz 2007. godine za posedovanje oružja u toku rata na Kosovu.

Pavlović je pritvoren u zatvoru Đardolo di Trento i očekuje se da će srpske vlasti tražiti njegovu ekstradiciju. To znači da bi italijanske vlasti dozvolile da Pavlović odleži kaznu u Srbiji. Do tada, sud u Roveretu je Pavlovića osudio na dve godine zatvori bez odlaganja kazne.

Daljinac

(Telegraf.rs/ilDolomiti.it)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA