Falsifikovali službene isprave i oštetili državu za 5 miliona dinara: Uhapšena dva muškarca u Valjevu, za trećim se traga

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu

  • 1

Valjevska policija je u saradnji sa Poreskom policijom uhapsila dve osobe osumnjičene da su utajile porez i na taj način oštetile državni budžet za više od pet miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave uhapšeni su ovlašćeno lice preduzeća "Soko interprodukt" doo M.S. (61) i odgovorno lice tog preduzeća V.M. (26), dok je za još jednom osobom raspisana potraga.

Oštetili Srbiju za 800.000 evra: Uhapšeno 16 osoba, podignute prijave protiv policajca i carinika

Osumnjičeni se terete da su od aprila 2016. do avgusta 2017. godine, u nameri izbegavanja plaćanja poreza na dodatu vrednost u poslovnim knjigama preduzeća "Soko interprodukt" lažno prikazali poslovni odnos sa dve firme, i sačinili lažne fiktivne račune o nabavci robe od tih preduzeća u vrednosti od oko 31,5 miliona dinara, a da stvarne isporuke robe nije bilo.

- Ti fiktivni računi su, kako se sumnja, kasnije iskorišćeni u PDV prijavama, preduzeća "Soko interprodukt" kao prethodni porez sa pravom na odbitak od 5.254.220 dinara. Na taj način preduzeće "Soko interprodukt", steklo je pravo na povraćaj PDV-a od 5.254.220 dinara, što su osumnjičeni iskoristili kao poreski kredit kako bi naredne obaveze plaćali iz tih sredstava - navodi se u policijskom saopštenju.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

VIDEO: Hapšenje zbog korupcije

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt - Bec

    3. maj 2018 | 11:59

    Super tako i treba! Samo neznam kada ce Drzava poceti i tajkune da hapsi, a dao Bog u Srbiji ih imamo da napunimo sve zatvore na duzi perjod... Pa direktore upravnih odbora koji su dovodjeni kao spas preduzeca, namerno dovodili preduzeca do propasti! Da bi kasnije ta ista preduzeca bizarno prodavali, partijskim prijateljima, braci, kumovima i td... Gde su stete u milijardama dinara, a stotine hiljada ljudi ostali bez posla!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA