Srbin uhapšen na Jarinju, terete ga za ratne zločine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je Dejanu Slaviću obezbedila pravnu pomoć

  • 10

Na administrativnom prelazu Jarinje prištinske vlasti su uhapsile Srbina Dejana Slavića (44) zbog sumnje da je počinio ratne zločine.

Tinejdžer ubio Gorana na Novom Zelandu, koji je radio kao čuvar za minimalac: Patosirao je Srbina jednim udarcem u glavu

Dejan Slavić, koji je do 2003. godine živeo u Obiliću, a trenutno živi u Lazarevcu, uhapšen je na administrativnom prelazu Jarinje, i izrečena mu je mera zadržavanja do 48 sati.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da je ovim nastavljena antipravna, nedemokratska praksa hapšenja na osnovu tajnih spiskova, koji su, kako je dosadašnje iskustvo pokazalo, pravljeni uglavnom na osnovu lažnih dojava i svedočenja.

Cilj ovakve prakse je stvaranje nespokoja i straha u redovima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ograničavanje slobode kretanja i obeshrabrivanje povratka interno raseljenih lica.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je Dejanu Slaviću obezbedila pravnu pomoć, navodi se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    6. maj 2018 | 08:24

    Kad dodje do sledeceg rata mi srbi trebamo stvarno da postanemo ratni zlocinci i onda ce gamad da se ucutka jednom za svagda!!!

  • Ja sàm!!!

    6. maj 2018 | 07:56

    Dokle bre vise siftari ovako? DOKLE??? Mnogo ste se zaduzili,doci ce vreme da osetite svu bes osvete!

  • Orthodox Dado-Lj

    6. maj 2018 | 08:11

    Samo me zanima, koliko smo mi 'oslobodilaca' BPM i OVK uhapsili, a ovi prvi zive na teritoriji Srbije i jos dizu spomenike svojim palim, koliko god se nasi politicari duvali, jadni smo mi, kao najveca republika ex YU, zaj...nas, ko i kako stigne,a posebno ovi maleni neljudi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA