Detalji užasa u Leskovcu: Beba koja je pala na glavu sa terase ima prelom lobanje

Devojčica je prilikom pada teško povređena

  • 2

Jednogodišnja devojčica, turska državljanka koja je danas pala sa terase svog porodičnog doma u Leskovcu i zadobila prelom lobanje, trenutno nije u životnoj opasnosti. Dete je zadržano na lečenju na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu radi daljeg praćenja.

- Beba je kod nas stigla oko 12.30 sati, svi smo bili spremni jer je iz Leskovca najavljeno da dolazi, uradjena je hitna dijagnostika koja je pokazala da je dete stabilnih vitalnih parametara. Nije bilo životno ugroženo, disalo je normalno ali je primljeno kod nas radi daljeg praćenja – saopštio je prof dr Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Beba od 12 meseci pala sa terase u Leskovcu: Lekari joj se bore za život

On je kazao da je devojčica prilikom pada zadobila tešku telesnu povredu.

- Ustanovljeno je da dete ima frakturu baze lobanje sa manjim hemoragičnim žarištima u mozgu bez stvaranja značajnih hematoma. Nema preloma kostiju i rebara, već samo manji pneumotoraks sa leve strane koji ne zahteva dodatnu intervenciju. Preliminarna dijagnostika nije ukazala na znakove povrede unutrašnjih organa, devojčica trenutno nije neposredno životno ugrožena. Diše spontano, reaguje na draži i komunicira plačem – precizirao je Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • renata

    21. maj 2018 | 18:33

    Koliko vec padova sa prozora i terase u zadnje vreme! Treba staviti resetke na prozore i bolje obbezbediti terase. Neki cak naprave terasu a inkad je ne ograde. Takodje ne smeju se ostavljati stolice na terasi jer dete se moze lako popeti i pasti.

  • ljubica

    21. maj 2018 | 19:32

    ja sam sama od cetiri dana starosti cuvala moju unuku cerku moga sina.majka nije poznavala i kada je prvi put imala kontakt sa detetom opekla joj rucicu sa peglom..ja sam po ceo dan bila sa unukom a uvece kada se vrati sin sve sam radila.sada je studenkinja i kada se seti toga jos se potresam a kako ona u svoju dusu to cuva samo ona zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA