Dve sestre kod Zrenjanina izbole komšije i grizle im vrat: Kad su videle krv, uradile su nešto još bizarnije - počele su da skaču od sreće!

Devojke su navodno proterane iz Austrije iz verskih razloga

  • 3

Rođene sestre, Dina T. (22) i Zora T. (25), iz sela Melenci kod Zrenjanina, uhapšene su zbog pokušaja ubistva komšija, Laze S. (43) i Branislava S. (42), saznaje "Blic". Njih dve su nožem na livadi napale i izbole starijeg brata, a lakše povredile mlađeg.

Uhapšene devojke su izjavile da su "komšije izbole jer su pokušali da ih pokradu". Njima je određen pritvor, nakon čega će biti saslušane u tužilaštvu. U bolnici u Zrenjaninu nakon operacije u teškom stanju nalazi se Laza S., dok je njegov brat Branislav S. pušten na kućno lečenje.

Kako "Blic" saznaje, Dina i Zora nasrnule su na Lazu, koji je iz kuće svog brata Branislava krenuo svojoj kući, u subotu, dva sata nakon ponoći.

Miloš (28) nervirao ribare dok su pecali, a onda mu je jedan od njih zario nož u leđa

- Laza je izašao iz moje kuće i krenuo ka svojoj. Ja sam se spremao za spavanje, a moja ćerka je otišla u kupatilo, kada je videla iza kuće u travuljini Lazu u lokvi krvi. Dve devojke koje žive kuću pored cičale su bezumno nad njim, dok ih je njihov otac posmatrao i dirigovao šta da rade - priča i dalje u šoku napadnuti Branislav.

Kako on tvrdi, devojke se čudno ponašaju i imaju strah od njih. Dina i Zora doselile su se sa majkom i očuhom pre sedam-osam godina iz Austrije, jer su, prema rečima Branislava, odande navodno proterani zbog svojih "verskih uverenja".

- Izleteo sam iz kuće i oslanjao se samo na zvuke kako bih našao brata po mrklom mraku. Kako mi je Laza ispričao kada je malo došao svesti, očuh ga je udario u glavu, nakon čega su devojke nasrnule na njega, a jedna ga je ubola nožem u stomak. Zatim su ga vukle po dvorištu - i dalje se vidi put od krvi kojim su ga vukle. Tu su počele da ga grizu za vrat, da ciče i skaču od sreće jer vide krv, pretpostavljam da je to njihov ritual - kaže Branislav.

Kako dodaje, njihov očuh sve vreme je stajao mirno sa strane i govorio im šta da rade. Branislav kaže da nije razumeo šta su govorili stranim jezikom. Zatrčao se ka njima da spase svog brata...

Stariji brat zatekao je mlađeg izbodenog, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Jedna od njih ležala je na Lazi, na mestu gde je bio posečen, a druga je skakutala od sreće. Udario sam i jednu i drugu, a tada sam dobio udarac u glavu kofom, kojom su inače i mog brata onesposobili. Podigao sam ga za noge, nisam hteo da ga dižem jer sam video da mu je ispala trbušna maramica. Evo, ni sada ne znam kako sam uspeo da spasem naše žive glave - nastavlja Branislav.

Zrenjaninska policija uhapsila ih je odmah nakon napada, kao i njihovog očuha. Međutim, kako tvrdi Branislav, očuh je pušten odmah sutradan i od tada je zaključan u kući.

- Plašim se za bezbednost svoje dece sada. Ionako ih je bio strah po noći zbog njih. Da li treba nadležni da reaguju tek kada uđe u nečiju kuću i ubije nekoga? - dodaje Branislav.

Povređenom Lazi i Branislavu lekarska pomoć je pružena u Opštoj bolnici "Đorđe Jovanović" u Zrenjaninu.

- Laza je operisan i pušten je iz šok-sobe i trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege. Meni je samo ušivena ogrebotina koju sam zadobio od udarca - kaže Branislav.

Devojke su uhapšene iste večeri, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Meštani Melenaca u tolikom su strahu zbog ovog događaja da se, prema njihovim rečima, plaše da svoje mališane puste iz kuće.

- Nekada je ovo bilo mirno selo. Sada decu više ne smem ni da dovodim kod mojih, jer su u komšiluku. Vreme je da se skupimo svi i da više te problematične žene proteramo iz sela! Pričala sam sa ljudima i već ih ima koji su se javili da hoće. Pitali su brata povređenog čoveka da se organizuje i rekli da će ga podržati - rekla je jedna Melečanka, dodajući da su svi čuli krike niz ulicu.

Pripadnici MUP iz Zrenjanina podneli su krivičnu prijavu protiv napadačica Dine T. (22) i Zore T. (25), zbog sumnje da su izvršena krivična dela ubistvo u pokušaju i laka telesna povreda, rečeno je "Blicu" u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

- Oba lica su po odobrenju Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu zadržana 48 sati, privedena dežurnom zameniku javog tužioca, koji ih je saslušao i protiv kojih je po njegovom predlogu od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu rešenjem određen pritvor u trajanju od 30 dana - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Kako dodaju, osnov za određivanje pritvora je mogućnost uticanja na svedoke i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremesnkom periodu dovršiti pokušano krivično delo ili ga ponoviti.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    30. maj 2018 | 22:04

    Verujte mi da nebi bile dugo kod mene u komšiluku, morale bi bar jedno 100 km dalje da se odsele, pa tamo neka prave rituale, samo mi nisu jasni ovi iz Policije zašto su pustili ocuha isto predstavlja pretnju po građane čim je sve to mirno posmatrao, svi u tamnicu i baciti ključ takve mi nije žao..

  • Vlajkic

    30. maj 2018 | 21:31

    Jezivo!

  • Kale

    31. maj 2018 | 00:54

    Sve to u ludnicu, dok neko neduzan ne nastrada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA