≫ 

Zašto su Dejana Stankovića Ždrokinca ubili mesec dana posle sina, šefa kruševačkog podzemlja?

Oca Vojina Stankovića, ubijenog pre mesec dana u centru grada, danas je dočekala ista sudbina

  • 8

Dejan Stanković Ždrokinac (71) izrešetan je u kruševačkom naselju Prnjavor jutros nešto posle 10 sati. Skoro na obeležavanju mesec dana od ubistva njegovog sina Vojina, i starijem članu porodice sa debelim kriminalnim dosijeom, priređena je brutalna sačekuša.

Ubice oca priredile su istu sudbinu kao i likvidiranom sinu, upucavši ga usred bela dana. Vojin Stanković (41), koji važi za jednog od šefova kruševačkog podzemlja, skončao je posle rafala usred centra grada naočigled običnog naroda, prolaznika, a više hitaca u Ždrokinca ispaljeno je jutros ispred starog hotela "Golf" u naselju Prnjavor.

Vojin Stanković Foto: Fejsbuk/Privatna arhiva

Policijska dokumenta debela su za oba člana porodice. Ždrokinac je sa svojim jednojajčanim blizancem, koji se takođe zove Vojin, uveo sina u svet kriminala i time mu najverovatnije zapečatio rano sudbinu.

Zbog trećeg člana familije, Vojinovog starijeg sina, prema nezvaničnim izvorima, dogodila se prva likvidacija. Poslednja generacija Stankovića takođe je navodno pokušala da stekne ugled žestoke, međutim u tuči je izvukao deblji kraj. Osumnjičeni za ubistvo Stefan R. je napao Vojinovog sina, posle čega se Stanković žestoko sukobio sa njim.

SLUČAJ "BLIZANCI"

Za Stankoviće šira javnost je čula nakon ubistva porodičnog prijatelja stomatologa Milutina Rokića 2014. u Kruševcu. Vojin i Dejan, poznati kao braća Ždrokinci, optuženi su, a slučaj je bio krajnje apsurdan. Zatvora su se spasili jer nije bilo moguće utvrditi koji je od braće pucao u zubara.

Motivi su ostali nerazjašnjeni. Zubar Milutin Rokić višedecenijski je prijatelj porodice. Njegovi roditelji venčali su Stankovićeve, a zatim su odrasli zajedno, i na sve to stanovi su im gledali jedan u drugi.

Video-snimak pokazao je da je jedan od njih dvojice bio u zgradi Rakića, pronađen je i DNK, ali sudsko veće Kragujevca oslobodilo ih je 2016. godine jer nije bilo moguće tačno dokazati čiji je DNK.

Tužilaštvu nije pomoglo ni to što je na snimak ukazivao da je Dejan kriv jer je bilo primetno da osoba ima karakterističan hod, a Dejan je pomalo hramao na desnu nogu.

Odredio sudbinu naslednika Foto: Večernje Novosti

Za sud je bilo bitno i to što tužilaštvo nije uspelo da dokaže gde se u vreme ubistva nalazio Vojin Stanković. Pošto ima švedske isprave, Vojin Stanković je tokom 2014. i 2015. godine više puta ulazio i izlazio iz Srbije, ali granična policija nije evidentirala kuda se sve kretao jer je koristio i lažne isprave.

Stankovićevi rođaci i prijatelji su čitanje presude propratili ovacijama, dok je on kratko rekao: "Hvala Bogu da u ovoj zemlji ima pravde". Članovi Rokićeve porodice bili su šokirani presudom.

SINOVLJEV DOSIJE

Vojin Stanković važio je za jednog od šefova kruševačkog podzemlja. Nezvanično se pominjao kao ljubitelj kocke u kontekstu nasilničkog ponašanja i iznude.

VIDEO: Pogledajte snimak sa mesta ubistva

VIDEO Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    6. jun 2018 | 14:05

    Veoma interesantno kako je taj žestoki momak oslobođen optužbi. Da li sudija koji ga je oslobodio optužbi može da dokaže poreklo svoje PROKLETE imovine. Siguran sam da ne može. E Srbijo bez pravde.

  • Mladic

    6. jun 2018 | 14:32

    Sve domacin do domacina

  • N N

    6. jun 2018 | 13:53

    Ne podrzavam kriminalce i to je najveci olos ali niko nema pravo sebi dati za prqvo da bilo kome uzme zivot. Da su nadlezni nasli ubice njegovog sina ovo se sigurno nebi desilo. Pitam se sta rade nadlezni organi reda kada nema dana da na uliciama gradova sirom Srbije neko ne bude ubijen? U danasnje vreme pored toliko razvijene tehnologije o tolikog broja kamera vide nadzora po gradovima ni jedno ubistvo nebi smelo ostati nereseno i ubice izvedene pred lice pravde a oodatle na dozivotne. Ubice ocito neko stiti pa su upravo iz tog razloga nedodirljivi. Ovo je bruka od Drzave vise ljudi nakon zavrsetka agredije na nasu drzavu je izginulo na ulicama gradova nego sto je u toku nato agresije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA