≫ 

Velika akcija u Beogradu i Milanu! Uhapšena srpsko-italijanska banda koja je švercovala kokain (VIDEO) (FOTO)

U Srbiji su među petoro uhapšenih i Milovan Nikolić Profa i Jakov Kontić, koji su osumnjičeni kao vođe ove kriminalne grupe

  • 5

Srpsko-italijanska grupa, koja se sumnjiči da je prodavala kokain širom Evrope, uhapšena je na teritoriji Srbije i Italije.

U akciji, koja je realizovana nakon višemesečne istrage, uhapšeno je ukupno 20 osoba, od čega 16 na teritoriji Italije, dok su organizatori i članovi ove organizovane kriminalne grupe uhapšeni na teritoriji Srbije.

Zaplenjeno je i više od 50.000 evra Foto: MUP Srbije

VREME JE ZA NOVU "SABLJU": Pitanje je dana kada će kriminalci u svojim obračunima proliti i nevinu krv po beogradskim ulicama

U Srbiji su među petoro uhapšenh i Milovan Nikolić Profa i Jakov Kontić, koji su osumnjičeni kao vođe ove kriminalne grupe.

Nikolić i Kontić su više puta javno spominjani kao jedni od najvećih dilera kokaina u Italiji. Među osam uhapšenih u Italiji je Kontićev bivši zet.

Poruke i konktakti otkriveni prilikom hapšenja Foto: MUP Srbije

U okviru akcije na teritoriji Srbije, prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, kao i jednog sefa, pronađeno je i zaplenjeno 58.250 evra, zatim četiri automobila, četiri skupocena ručna sata, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest komada pištoljske municije.

Tako je konačnom akcijom uhapšeno ukupno 10 Srba, devet Italijana, i jedan Slovenac. Oduzet je veliki iznos novca.

Grupa se sumnjiči da je kokain čistoće 86,7 nabavljala u Holandiji po ceni od 33.000 do 38.000 evra po kilogramu. Zatim ga odatle preko Nemačke transportovala do Austrije gde je rađena deoba. Jedan deo je prebacivan u Italiju.

Sumnja se da je godišnje tako prebacivano samo do Italije i više stotina tona kokaina.

Protiv Kontića su i ranije pokretane akcije u Italiji i sumnjiče se da je imao saradnju i sa ogrankom poznate mafijaške grupe Ndrangete u Milanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    20. jun 2018 | 11:48

    Uhapsite ove koji ubijaju po Bgd

  • Ujka Zitko PFK

    20. jun 2018 | 11:46

    Sace i ovu dvojcu nasih da neko posalje u vazduh.

  • Неко из масе

    20. jun 2018 | 12:22

    А када ће кренути да хапсе оне крупне рибе са којима је та иста полиција у талу, а не ову ситну бУранију?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA