≫ 

Ugostitelj sa Zlatibora godinama "mlatio pare" u neregistrovanom objektu i utajio skoro 3 miliona dinara

Od početka 2014. do kraja 2017. godine, izdavao je u zakup svoj neregistrovani objekat i time izbegao plaćanje poreskih obaveza i drugih propisanih dažbina u iznosu od oko 2.789.940 dinara, čime je oštetio budžet Republike Srbije

  • 16

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji sa Sektorom poreske policije - Odsek u Užicu, podneli su krivičnu prijavu protiv muškarca (56) sa Zlatibora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

Sumnja se da je on, u svojstvu vlasnika ugostiteljskog objekta na Zlatiboru, od početka 2014. do kraja 2017. godine, izdavao u zakup svoj neregistrovani objekat i time izbegao plaćanje poreskih obaveza i drugih propisanih dažbina u iznosu od oko 2.789.940 dinara, čime je oštetio budžet Republike Srbije.

Sumnja se i da je u prethodnom periodu, na poslovima čišćenja objekta, angažovao radnicu sa kojom nije imao zaključen ugovor o radu, niti ju je prijavio na obavezno socijalno osiguranje, saopštila je PU Užice.

Haos u Užicu, nevreme paralisalo grad ispod Zlatibora:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • janja

    27. jun 2018 | 13:36

    Kazniti inspektore takodjer!sta su oni radili tri godine da do tada nisu reagovali!??

  • Zoran kg

    27. jun 2018 | 13:32

    Da li je on jedini koji je utajio porez?

  • Lucifer 1.

    27. jun 2018 | 14:35

    Da neko radi 3 godine i da na to niko ne reaguje je čudno,za kažnjavanje jeste ali i nadležni za to i onaj koji ga je štitio a toga je sigurno bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA