≫ 

Podigni se, čedo moje, moli te majka: Jecaji odjekivali na sahrani Stefana koga je pokosio vozač "mercedesa" kod Niša (FOTO)

Opelo Stefanu služeno je u dvorištu porodične kuće u Malošištu, koje je bilo prepuno cveća koje su doneli rođaci i prijatelji doneli

  • 23

Više od 1.000 rođaka i prijatelja ispratilo je danas na večni počinak Stefana Mitića koji je tragično nastradao u nedelju u saobraćajnoj nesreći.

Vozač "mercedesa" koji je usmrtio Stefana pušten iz pritvora: Osumnjičeni Nišlija rođak sa poginulim

Opelo Stefanu služeno je u dvorištu porodične kuće u Malošištu, koje je bilo prepuno cveća koje su doneli rođaci i prijatelji doneli.

Opelo Stefanu služeno je u dvorištu porodične kuće u Malošištu Foto: Telegraf

- Podigni se čedo moje, moli te majka. Anđele moj zlatni, odjekivali su jecaji Violete Mitić majke nastradalog mladića koja je milovala je sinovljevo lice dok je trajalo opelo pred porodičnom kućom.

Odjekivali su jecaji Violete Mitić majke nastradalog mladića koja je milovala je sinovljevo lice dok je trajalo opelo pred porodičnom kućom. Foto: Telegraf

Prijatelji Stefana Mitića ispratili su druga na večni počinak u belim majicama sa njegovim likom na kojima je pisalo "Brate Mito, živećeš večno u našim srcima. Neka te anđeli čuvaju."

Majka preminulog Violeta kolabirala je na sinovljevoj sahrani Foto: Telegraf

Ožalošćena povorka praćena posmrtnim orkestrom prošla je kroz celo selo. Meštani su sa suzama u očima stajali ispred svojih kapija kako bi poslednji put pozdravili Stefana Mitića. Brat Nikola Mitić nosio je krst, naričući: "Brate Stefane, gde te vodi brat?"

Ožalošćena povorka praćena posmrtnim orkestrom prošla je kroz celo selo Foto: Telegraf

Majka preminulog Violeta kolabirala je na sinovljevoj sahrani. Brat Nikola zamolio je prisutne da ne bacaju zemlju u grob, već da je bace pored groba. Uz Stefanove lične stvari, on je spustio i fudbalsku loptu u raku uz reči da je čuva dok i on ne dođe gore. U oproštajnom govoru Nikola je pitao brata šta mu je bila poslednja želja, kako bi je ispunio, kao i da zna da će i gore biti najbolji kao što je i ovde bio.

Brat Nikola zamolio je prisutne da ne bacaju zemlju u grob, već da je bace pored groba Foto: Telegraf

Podsećamo, u teškoj saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Doljevac - Niš, 1.jula oko 2 časa iza ponoći, nastradao je Stefan Mitić (25) iz Malošišta dok je Stefan Stamenković (21) povređen, kada je na njih, dok su išli pokraj puta, naleteo "mercedes" kojim je upravljao Lazar T. Vozač, kako su pokazale analize, nije bio pijan, ali prema nezvaničnim saznanjima ima probnu dozvolu, te uopšte nije smeo da upravlja kolima noću.

Rodbina skida pokrov s kovčega Foto: Telegraf

Mitić je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, dok je Stamenković pretrpeo lakše telesne povrede.

Brat Nikola je uz Stefanove lične stvari, spustio u raku fudbalsku loptu uz reči da je čuva dok i on ne dođe gore Foto: Telegraf
Povorka kreće iz dvorišta Foto: Telegraf

Ožalošćeni pored kovčega Foto: Telegraf

VIDEO Put smrti na Divčibarama: Na ovom mestu je poginuo mali Aleksa

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mamun

    3. jul 2018 | 22:12

    Ne dao Bog nikom

  • Н. С.

    3. jul 2018 | 22:55

    Стефане дете, нека ти је лака земља, и опрост греха, а твојима здравље и много снаге да издрже ово лудило што их је снашло.

  • Dr. Kefalo

    4. jul 2018 | 00:16

    Rodbina otvara sanduk pred majkom koja pada u nesvest? Imate li duše ljudi, zašto ste toliko drski i bezobrazni? Pa nismo u 18. veku. Prljava familijo, jeste li se zabavili? Saučešće porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA