≫ 

Pretio smrću, zloupotrebljavao službeni položaj, "pao" još za vreme Sablje: Predsednik opštine Alibunar opet iza rešetaka

Sumnja se da je on putem mobilnog telefona uputio pretnje po život i telo oštećenom

  • 6

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, uhapsili su P. B. (50) iz Alibunara, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopštio je MUP.

Uhapšen predsednik opštine Alibunar: Oštetio budžet države, Vojvodine i te opštine

Sumnja se da je on putem mobilnog telefona uputio pretnje po život i telo oštećenom.

Po nalogu tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Nezvanično, u pitanju je predsednik opštine Alibunar Predrag Belić. Inače, ovo nije prvi put da je imao problem sa zakonom.

Printskrin: Youtube/Pancevo RTV

Tokom prošle godine je takođe priveden zbog zloupotrebe službenog položaja, osnovano se sumnja da je P. B. u toku 2015. godine, u svojstvu odgovornog lica opštine Alibunar nadležnog za donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, propustio da donese odluku i time onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Time je osumnjičeni oštetio budžet Srbije, Vojvodine i opštine Alibunar za 247.295.928 dinara, odnosno pribavio protivpravnu imovinsku korist poljoprivrednim proizvođačima koji su bez pravnog osnova i nadoknade obradili državno poljoprivredno zemljište što je vredelo 58.148.250 dinara.

Njegovo ime pominjalo i u slučaju ubistva novinara Milana Pantića.

On je, kako piše B92, bio hapšen u akciji Sablja zbog dilovanja droge i iznuda. U zatvoru je bio dva puta, što stoji i u evidenciji Opštinskog javnog tužilaštva u Pančevu.

Sada je pušten da se da se brani sa slobode.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima kosmos iz dalekog svemira

    7. jul 2018 | 20:56

    Pa ko ga postavi za predsednika ako je imao kriminalni dosije

  • ...

    7. jul 2018 | 18:04

    Biće on u ponedeljak u svojoj fotelji... ko je veruje, možemo da se kladimo, ipak je on član - biblioteke....!!!

  • Eureka

    7. jul 2018 | 16:45

    Pa ovom faca sve govori ne treba nista reci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA