≫ 

Uhapšeno 19 osoba zbog korupcije i privrednog kriminala, oštetili su državu za više od milion evra!

Uhapšeni se sumnjiče da su budžetu Republike Srbije, javnim preduzećima i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od oko 1.100.000 evra

  • 26

U više pojedinačnih akcija u cilju sprečavanja privrednog kriminala i korupcije uhapšeno je 19 osoba zbog sumnje da su u periodu od 2012. godine do danas izvršili više krivičnih dela. Protiv još 75 osoba širom Srbije podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

Akcije su sproveli pripadnici MUP-a u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima na teritorijama Zaječara, Jagodine, Pančeva, Požarevca, Smedereva, Subotice, Užica i Čačka.

Uhapšeni se sumnjiče da su budžetu Republike Srbije, javnim preduzećima i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od oko 1.100.000 evra.

Uhapšeni policijski i carinski službenici u akciji "Aurora", primali mito i oštetili državu za 6 miliona evra (VIDEO)

Krivična dela koja im se stavljaju na teret su, između ostalog, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, poreska utaja, falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, falsifikovanje novca, nedozvoljena trgovina, prevare u službi...

Među uhapšenima su poreski službenik Poreske uprave, odseka u Kanjiži, ovlašćeno lice za vršenje stručnog nadzora Grada Zaječara, odgovorno lice AD "Put" Zaječar, zaposleni u Službi za pravne, ekonomsko-finansijske i tehničke poslove bolnice u Gornjem Milanovcu i više odgovornih lica u nekoliko privrednih društava u Srbiji.

Takođe, u sklopu borbe protiv sive ekonomije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su i oduzeli oko 5.000 paklica cigareta bez akciznih markica, namenjenih nelegalnoj trgovini i 9.000 litara dizel goriva.

VIDEO: Hapšenje 67 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fudbaler

    12. jul 2018 | 17:50

    Akcija policija je izvanredna, i neka svako zbog korupcije odgovara.

  • Una

    12. jul 2018 | 09:12

    Treba se nastaviti sa takvim radom i takvim akcijama.

  • zaza

    12. jul 2018 | 07:46

    Ima ih jos mnogo zavirite malo i u manje gradove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA