≫ 

Uhapšena službenica bolnice u Gornjem Milanovcu: Zaradila preko dva miliona dinara zakidajući na platama zaposlenih

Sumnja se da je u periodu od 1. novembra 2012. do 31. decembra 2016. godine, uzimala robu na administrativne zabrane u 49 različitih pravnih lica, koje je razduživala podnošenjem lažnih obračuna zarada za sebe

  • 3

Policajci u Čačku, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su službenicu R.Z. (1979), zaposlenu u Službi za pravne, ekonomsko – finansijske i tehničke poslove bolnice u Gornjem Milanovcu jer se sumnja da je izvršila krivično delo prevara u službi.

Uhapšeni jer su "spajali rastavljene": Par iz Pančeva dao oglas da otklanja negativnu energiju i ojadio ljude

Sumnja se da je u periodu od 1. novembra 2012. do 31. decembra 2016. godine, uzimala robu na administrativne zabrane u 49 različitih pravnih lica, koje je razduživala podnošenjem lažnih obračuna zarada za sebe i više zaposlenih radnika bolnice uvećavajući podatke koji se odnose na iznos zarade, saznaje Morava info.

Na ovaj način sebi je pribavila korist od 2.390.711 dinar, a RFZO-u i zaposlenim radnicima bolnice pričinila štetu u ukupnom iznosu od 3.373.506 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanja do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

(Telegraf.rs/Moravainfo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    12. jul 2018 | 09:39

    Pet godina je trebalo da je provale !!! Očigledo je pismena ,inteligentna i sposobna . Da je pre pet godina otvorila privatnu firmu verovatno bi zaradila triput više legalno . Ali ona je ilustracija naše države i društva gde se takvi sposobni pošto poto preko partija dočepaju budžetskih firmi i bez ulaganja i sa manjim rizikom kradu od naroda .

  • Rade

    12. jul 2018 | 09:14

    Srbija puna lopova lopovai prevaranata a hoce u eu. Pa naravno nece tako da moze...

  • Ag

    12. jul 2018 | 10:50

    Ne može da se ne uzme ako položaj omogućuje,pare su proklete i primamljive, prevaspitanje koliko treba ako se u tome uspe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA