≫ 

Sima Strahota priznao zločin: Nasmrt pretukao novosadskog kriminalca Dragana Jovanovića Gidru

On je priznao da je počinio ubistvo, kao i da je učestvovao u tuči u kojoj je ubijen i Jovanovićev drug Dario Roklicer

  • 7

Stevan Josić, radnik obezbeđenja novosadskog lokala "Moja kafanica", poznatiji kao Sima Strahota, priznao je da je ubio Dragana Jovanovića Gidru u lokalu u kom je radio krajem 2016. godine. On će za to dobiti 12 godina zatvora

UPUCAN U KLASIČNOJ SAČEKUŠI: Gidra izrešetan iz "kalašnjikova"!

Josić je priznao da je počinio ubistvo, kao i da je učestvovao u tuči u kojoj je ubijen i Jovanovićev drug Dario Roklicer, a jedinstvena kazna koju je sud prihvatio je 12 godina zavtora.

Gidra je ubijen ispred lokala "Moja kafanica" Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Podsetimo, ubistvu koje se dogodilo ispred lokala pri samom kraju provoda prethodila je tuča započeta u kafani u kojoj je učestvovao Gidra, više ljudi iz Gidrinog društva i više radnika obezbeđenja. Prema ranijim saznanjima, ubicu je otkrio DNK sa drvene palice kojom je Strahota navodno na smrt pretukao dvojicu momaka nakon opšteg meteža.

Gidra je novosadskoj javnosti bio poznat kao problematični vođa jedne frakcije navijača Vojvodine, imao je 38 krivičnih prijava, a u njegovom dosijeu bilo je trgovine drogom, seksualnih delikata, pucnjava na javnim mestima, pa čak i napada na policajce. Samo tokom prošle godine, pre nego što je ubijen, dva puta je pucano na njega.

KO JE BIO GIDRA

Ubijeni Novosađanin Dragan Jovanović Gidra (26) važio je za vođu navijača grupacije "G3" FK Vojvodine. Pet puta je osuđivan. Dva puta na kaznu zatvora, dva puta uslovno, i jednom na novčanu kaznu i godinu dana zabrane prisustvovanja utakmicama. Pet puta je kažnjavan prekršajno, za kršenje javnog reda i mira.

Novosadski kriminalac stradao je sa samo 26 godina Foto: Facebook/Dragan Jovanovic

Ozbiljnu kriminalnu karijeru započeo je sa samo 18 godina, kada je hicem iz pištolja ranio u nogu radnika obezbeđenja diskoteke “Akvarijus”. Već naredne godine organizovao je sačekušu ispred kuće Petra Jovičića u Futogu i pucao mu u noge. Nekoliko meseci kasnije, u gradskom autobusu punom putnika, pucao je i ranio jednu osobu.

Samo tokom 2016. godine, na Jovanovića je pucano dva puta.

VIDEO Najspektakularnije bekstvo iz Francuskog zatvora:

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    13. jul 2018 | 06:04

    12 godina za dva ubistva.....???Gde mi zivimo....???

  • Tina

    13. jul 2018 | 06:56

    U Austriji covek pretukao zenu i deobio dozivotnu. Ovaj ubio coveka dobio 12godina

  • Peks

    13. jul 2018 | 06:52

    Fin decko .....kazna je primerena!!!!!....ali za saobracajni prekrsaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA