Preminuo muškarac iz Vranjske banje zbog nemara osoblja Hitne pomoći: Jadna žena zapomagala na ulici

Patrola policije stigla je na lice mesta u roku od nekoliko minuta, i dvojica policajaca odmah su otrčali u stan gde se nalazio nesrećni Nebojša, pokušavajući da mu pruže prvu pomoć dok hitna ne stigne

  • 25

Nebojša Bakić (58) iz Vranjske banje, preminuo je u ponedeljak oko 23.30 sati u Velikom Gradištu, zbog nemarnosti osoblja hitne medicinske pomoći Doma zdravlja.

Dva najbolja prijatelja poginula na pruzi, znali se od detinjstva: Nisu zakočili, iako je rampa bila spuštena i mašinovođa im davao znak da stanu

Prema nezvaničnim informacijama, iz zgrade u centru Velikog Gradišta, na ulicu je istrčala žena i zapomagajući od prolaznika tražila pomoć jer joj je suprug doživeo srčani udar. Nekoliko prolaznika koji su se tu zatekli popeli su se odmah sa njom u stanu gde joj se suprug nalazio koji su odmah telefonom nazvali u Dom zdravlja hitnu pomoć i policiju.

Kako kažu očevidci, patrola policije stigla je na lice mesta u roku od nekoliko minuta, i dvojica policajaca odmah su otrčali u stan gde se nalazio nesrećni Nebojša, pokušavajući da mu pruže prvu pomoć dok hitna ne stigne.

Međutim, iako je Dom zdravlja u Velikom Gradištu udaljen na samo kilometar od mesta gde se odvijala drama, hitnoj pomoći je bilo potrebno više od deset minuta nakon poziva da stigne na lice mesta.

Hitnoj pomoći je bilo potrebno više od deset minuta nakon poziva da stigne na lice mesta Foto-ilustracija: Telegraf

- Ovo je jedna velika sramota za ceo Dom zdravlja u Velikom Gradišu, tretiraju nas kao stoku, dok je ovde čovek umirao njima je trebalo više od deset minuta da dođu i to u punom jeku turističke sezone - sav ogorčen priča jedan od očevidaca.

- Ja ću odavde do Doma zdravlja peške da stignem za manje od deset minut,a a njima je sa vozilom trebalo više od deset minuta, ovo je stvarno sramota - kazao je jedan od očevidaca za "Tpknews".

U hitnoj pomoći koja je stigla nije bilo lekara, bili su samo jedna medicinska sestra i to bez opreme za reanimaciju i vozač, koja je kako su nam prolaznici ispričali, polako i nonšalantno izašla iz saniteta i otišla do stana u kome se nalazio nesrećni Nebojša. Vozač saniteta je ostao u vozilu.

U jedno trenutku, kako su rekli očevidci, iz zgrade izleteo je jedan od policajaca i zatražio od vozača nosila, koji mu je odgovorio da nema ko da ih iznese i da moraju oni sami da se organizuju ako su potrebna. Nakon desetak minuta posle toga vozač je sanitetom otišao po lekara, ali je tada za Nebojšu već prekasno.

Prema nezvaničnim informacijama, supruga preminulog Nebojše podneće tužbu protiv Doma zdravlja Veliko Gradište.

(Telegraf.rs/tpknews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јелена

    17. jul 2018 | 09:21

    Да ли је реално ово? Докле бре више? Државо стиди се бре!!!!!!!

  • AG

    17. jul 2018 | 09:49

    Ovako će biti sve dok ne bude političke volje da se ošto primeni zakon o radu ove službe,otkaz i krivično sve u ovoj službi,zašto su prihvatili poziv i izašli bez ičega.Državo ovo je tvoja služba a narod finansira,ili radi ili u stečaj.

  • Nina

    17. jul 2018 | 11:00

    Zar I lekari u Srbiji nisu ponizeni? Em sto je deficit medicinskog osoblja, em imaju malo vece plate nego cistacice u EPS- u. Od njih se trazi odgovornost, humanost... Seticemo se plata sudija, a kakvo nam je pravosudje. Naravno, ovako ponasanje me tera da razmisljam o genocidu sopstvenog naroda. Zasto nijedan medij ne objavi izvrstaj UN o krsenju ljudskih prava u Srbiji ( zdravstvo)? Saucesce porodici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA