≫ 

Ćerka ga je zvala, rekao je da polazi sa decom, sat vremena kasnije bio je mrtav: Nišlija najviše voleo more, u Crnoj Gori je i poginuo (FOTO)

Vojislav Pejković (75) je krenuo u Niš da odveze unuka i njegovog druga koji su boravili u njegovoj kući u Donjem Lastvu kod Tivta

  • 1

Nišlija Vojislav Pejković (75) koji je poginuo jutros na putu Podgorica - Kolašin u blizini Crkvina kada je svojim "fiatom punto" udario u kamion podgoričkih registarskih tablica, stradao je tokom povratka sa letovanja. Njegov brat Zvonimir kaže da je Vojislav od maja meseca bio na moru, te da je krenuo u Niš da doveze unuka i njegovog druga koji su boravili u njegovoj kući u Donjem Lastvu kod Tivta.

Nišlija poginuo, povređene dve osobe: Druga saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom u istom danu u Crnoj Gori

- Voja je mnogo voleo da boravi na moru, pa je sa jednim Crnogorcem uzeo kuću u Donjem Lastvu kod Tivta. Svake godine bi već početkom leta odlazio na more i tamo bio do jeseni. Pre petnaestak dana njegova ćerka Snežana je sa suprugom i sinovima otišla kod njega. Proveli su na moru desetak dana nakon čega su se ona, suprug i mlađi sin vratili dok je stariji sa drugom ostao kod dede. On je jutros krenuo ka Nišu da decu dovede kući nakon čega je nameravao da nekoliko dana provede u Sokobanji. Ćerka ga je zvala oko sedam sati, rekao joj je da polazi, samo sat vremena kasnije policija je obavestila da je nastradao – priča neutešni brat.

Brat Zvonimir Foto: Telegraf

Snežana i njen suprug Dragan su odmah krenuli za Crnu Goru da obiđu povređenog sina i srede formalnosti oko prebacivanja Vojislavljevog tela u Niš.

DOBAR VOZAČ, AUTO U SOLIDNOM STANJU

- Unuk je dobro, bratanica je razgovarala sa njim telefonom, a ne znam u kakvom je stanju to drugo dete. Kazala mi je da prikupim Vojislavljevu dokumentaciju i da im je pošaljem kako bi mogla da preuzme očevo telo. Strašno je to što nam se desilo, ne znam šta da mislim. Vojislav je bio dobar vozač, auto je bio star desetak godina, bio je u dobrom stanju... Pomišljam da mu je možda pozlilo za volanom, pa da je to dovelo do nesreće – kaže Zvonimir.

Vojislavljev i Zvonimirov otac bio je vojno lice, pa su Pejkovići boravili u Vojvodini, Mostaru i Podgorici. Vojislav je u prestonici Crne Gore završio Tehničku školu, a u Nišu je stekao akademsko obrazovanje. Tokom karijere bio je na rukovodećim mestima u mnogim niškim preduzećima, a najveći pečat ostavio je u Zavodu za urbanizam, gde je dugo godina bio direktor.

VIDEO: Strašni sudar kod Borče, vatrogasci morali da intervenišu

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA