Zvonko se lažno predstavljao kao savetnik u Vladi Srbije i od verenice i njene prijateljice uzeo preko 30.000 evra! Ostao pri tvrdnjama da nikoga nije prevario

"Došao u školu u kojoj radim predstavljajući se kao Miroslav Milenković, Vučićev savetnik. Pozvao me je na piće, počeli smo da se družimo, zaljubili smo se, a kasnije i verli, a onda me je pokrao"

  • 8

V.M. iz Jagodine, bivša verenica Kragujevčanina Zvonka Cvetkovića (63) u nastavku suđenja pred niškim Osnovnim sudom optužila ga je za prevaru a iste tvrdnje protiv njega iznela je i njena prijateljica N.R.

Uhapšena fakultetska mafija: Osumnjičeni od studenata građevine uzeli više od 16 miliona dinara

Cvetković je optužen zbog produženog krivičnog dela prevare na štetu ove dve žene koje je izvršio tokom 2015. i 2016. godine, kada je predstavljajući se kao savetnik u vladi premijera Aleksandra Vučića od V.M. uzeo 350.000 dinara a od njene prijateljice 30.000 evra. Obe žene su na suđenju iznele detalje nezapamćene prevare čoveka koji je tvrdio da je blizak prijatelj državnih funkcionera Nebojše Stefanovića, Jorgovanke Tabaković te da mu je auto koji koristi kupio predsednik Tomislav Nikolić lično.

Osnovni sud u Nišu Foto: Telegraf

- On je došao u školu u kojoj radim predstavljajući se kao Miroslav Milenković, Vučićev savetnik raspitujući se o upisu. Pozvao me je na piće, počeli smo da se družimo, zaljubili smo se, a kasnije i verli. Dok smo bili zajedno stalno je telefonirao, navodno ljudima iz Vlade, uključujući i Jorgovanku Tabaković. Čak mi je nudio i posao u Narodnoj banci Srbije, čim neki radnik navodno ode u penziju - ispričala je prevarena žena.

Kako ističe on je vozio auto sa zatamnjenim staklima i rotaciom i navodno joj govorio neke stvari koje je kasnije viđala u medijima, pa joj je to bilo dovoljno da joj Zdravko bude uverljiv.

- U Vrnjačkoj banji me je zaprosio, i ja sam prihvatila njegovu ponudu. Pohvalio mi se da je kupio kuću u Beogradu gde ćemo živeti pa mi je zatražio novac da je sredi. Dala sam mu odmah 50.000 dinara, a kasnije sam podigla kredit od 300.000 dinara što sam mu takođe predala. Novac mi nije vratio, tako da sam sama otplatila i kredit i kamatu – kazala je ona istakavši da se šokirala kada je policija obavestila ko je on i kako mu je zapravo ime.

Zaljubljena žena je Cvetkovića upoznala sa svojim prijateljicama uključujući i sa Nišlijkom N.R. što je prevarant iskoristio da i njoj uzme novac.

Cvetković je prevario nekoliko osoba i uzeo im novac Foto: Profimedia/Alamy

- On mi je kazao da je u svakodnevnom kontaktu sa premijerom, te da je saznao da mi tužilaštvo za organizovani kriminal priprema hapšenje i da je protiv mene napisana optužnica od 400 strana. Izneo je i neke detalje iz mog privatnog života koje je znao mali broj ljudi što me je uverilo da govori istinu. Zatim je telefonom nazvao navodno nekog bitnog čoveka i raspitivao se o mom slučaju, i tokom tog razgovora je na jedan papir napisao 30.000 evra... Objasnio mi je da je ta suma potrebna da se spreči moje hapšenje jer sam se zamerila nekim političarima...– objasnila je N.R.

Ona navodi da se razgovor odvijao na pumpi u Pojatama, nakon čega su odmah krenuli za Niš gde mu je dala 6.500 evra, a njen muž 2.090 evra i 400 švajcarskih franaka. Ipak, Cvetković se ljutio što mu nije dala sve pare pa su mu N.R. i njen muž ponovo dali još 6.010 evra.

Istina je izašla na videlo u oktobru 2016. tokom boravka Aleksandra Vučića u Nišu kada je N.R. otišla kod njega i ponela sliku „savetnika“ da bi ga upitala zašto je morala da plati reket. Vučić se iznenadio i naredio da se ispita slučaj pa je Cvetković uhapšen.

Cvetković je ostao pri tvrdnjama da nikog nije prevario. Priznao je da je od “verenice” pozajmio novac da plati usluge stomatologa, te da će joj dug vratiti. Međutim, tvrdio je da od N.R. nije uzeo ni dinar.

(Dragana Kocić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA