Nećemo dopustiti da se njegovo ime i lik provlače kroz blato: Otvoreno pismo oca i porodice Marka Radovića koga je ubio transvestit

- On nije bio propalica, niti pijanac. Bio je sve suprotno tome - poručuju otac i rodbina

  • 28
Jovana ili Goran Abdulov, Marko Radović Foto: Privatna arhiva, Facebook/Marko Radović

Otac i rodbina Marka Radovića iz Nevesinja, koga je početkom jula ubio transvestit Goran Abdulov, poslali su otvoreno pismo u kome navode da neće dozvoliti da se njegovo ime kalja. Podsetimo, studenta ekonomije Marka Radovića je u podstanarskoj sobi u Zemunu nasmrt izbo transvestit s kojim je mladić duže vreme bio u ljubavnoj vezi. Osumnjičeni je na saslušanju priznao zločin, ali i naveo da ga je u novembru prošle godine Radović istukao, kada je na društvenim mrežama podelio da su njih dvojica u vezi.

Ovo je Transica Jovanica, osumnjičena za ubistvo Marka Radovića u Zemunu

- Obraćamo se u ovom nemilom času, u ime porodice Radović iz Bratača, opština Nevesinje, Republika Srpska, koja je u nedelju, 8. jula, pretrpela neprebolan gubitak svog najboljeg člana. Svetlost našeg Marka je utrnuta i time je zavila čitavu našu familiju, selo, opštinu u crno.

Marko Radović, Foto: Facebook/Marko Radović

U ovakvim trenucima, kada je čoveku najviše potrebna utešna reč i barem malo poštovanja, a posebno njegovim najmilijim, kako bi se suočio sa ovom neopisivom tragedijom koja ga je zadesila svašta smo mogli da očekujemo, ali nikako da ćemo morati da se obraćamo javnosti ovim putem, ali kao što izreka kaže: nesreća nikad ne dolazi sama - navodi se u pismu koje prenosi mojahercegovina.com.

"Naš Marko bio je zlato, a imao je samo jednu želju": Rođaci studenta kojeg je ubila Transica Jovanica u očaju

Kako se dalje navodi u pismu, Marko je ubijen jednom, tog kobnog dana, da bi zatim počeli da ga ubijaju određeni mediji prenoseći laži i neistine iz izvora koji su pretpostavlja porodica, bliski ubici, a o kome neće trošiti reči.

- Što se nas tiče, sve je rekao svojim gnusnim činom. Tako, umesto da ga danas oplakujemo i žalimo mi ga sada mrtvog moramo braniti.

Možda je vama, svekolikom narodu koji je čitao sve što se ovih dana iznosilo u medijima, neverovatno da je neko mogao da bude tako čist i neiskvaren, ali opet možda to govori više o nama samima i o vremenu u kome živimo gde se sve što je čisto i neiskvareno ismejava, a ono suprotno tome uzdiže i veliča, nego što govori o Marku. Mi znamo ko je Marko bio i ko će uvek biti u našim srcima, ali isto tako nećemo dopustiti da se njegovo ime i lik provlače kroz blato od strane ljudi i institucija kojima je posao, ako se to može tako nazvati, da zarađuju na tuđoj muci i nevolji.

Goran Abdulov, Foto: Privatna arhiva

- Međutim, mi odbijamo da uđemo u prepucavanja i blaćenje kroz medije, jer znamo da je to upravo ono što oni žele - piše porodica.

UGASILA SE JEDNA SVEĆA

- Zato ovim putem želimo da demantujemo sve zle navode iznesene u medijima povodom našeg Marka, a posebno one koji su ga okarakterisali kao prostaka, nasilnika, pijanicu, propaliteta. Marko je bio sve što je suprotno tome. Takođe nije istina, a kako su neki mediji preneli, da je Marko imao tri sestre. Marko je bio jedinac u oca Tihomira i ovim putem u kući Radovića ugasila se jedna sveća. A kakva je bila i kako nam je samo jasno sijala. Mi nemamo dovoljno reči, a verujemo da ni Šantić ni Dučić, ni bilo koje drugo grlo koje je ovaj krš i kamen dao, da se ustanu sada ne bi našli dovoljne i prave reči da opišu borbu njegovog oca, žrtvu koju je podneo za njega i koliko je sam Marko bio vredan svakog tog trenutka - navodi se u pismu.

NADAJU SE PRAVIČNOM SUĐENJU

- Mi se nadamo u pošteno suđenje na kome će se izneti sva istina i u kome će, nadamo se biti zadovoljena pravda, iako ništa, nažalost, nikada više neće vratiti našeg Marka. A svi bi mi dali živ komad sebe, samo kad bi to bilo moguće.

Želimo i da svima vama kažemo, koje god vere, nacije i bilo kog drugog opredeljenja bili, da čuvate svoju decu i najmilije u ovo vreme. Da iskoristite Markovu nesreću, našu nesreću, da ih upozorite na sve opasnosti koje vrebaju, a posebno kada decu šaljete iz malih sredina u kojima nisu navikli na sve opasnosti velikog sveta. Te da mi nikada nećemo odustati u borbi za istinu i pravdu za našeg Marka. Ako ga živog ne uspesmo odbraniti, mrtvog ga sigurno nećemo predati na milost i nemilost.

Goran Abdulov i majka Dragica, Foto: Privatna arhiva

- Marko će uvek biti u našim srcima. On nije bio propalica, niti pijanac. Bio je sve suprotno tome. Nemamo dovoljno reči da opišemo borbu njegovog oca, žrtvu koju je podneo za njega i koliko je sam Marko bio vredan svega toga - navodi se, između ostalog, u pismu porodice.

UBICU REDOVNO POSEĆUJE MAJKA DRAGICA

Gorana Abdulova u zatvoru redovno posećuje majka Dragica. Goran, koji je bio u postupku promene pola i redovno je uzimao hormonsku terapiju pred operaciju, zasad ne dobija lekove koje je uzimao kod kuće.

- Bila sam kod njega, proveli smo pola sata zajedno. Goran ne dobija terapiju, pošto se čeka nalog njegove doktorke koja je sada na odmoru. On se ne oseća dobro, a nije ni raspoložen, brine se za mene, da li mi prete. Rekao mi je da je u pritvoru dobro, izlazi u šetnje, a cimerom je zadovoljan - rekla je Dragica Radivojević.

VIDEO: Ispovest majke transrodnog ubice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TUGA

    28. jul 2018 | 16:46

    TUGA NASA OD BESKRAJA JE VECA ODE NASA NEVESINJSKA SRECA,UBILA TE DOBROTA TVOJA,VRATITI TE NECE NI JEDNA RIJEC MOJA....

  • Grobbelaar

    28. jul 2018 | 10:55

    Velika tragedija ove porodice čija bol neće proći nikada, medjutim ne mogu da shvatim kako nije odmah provalio da ova "devojka" ustvari to nije, a još manje zašto odmah nije prekinuo svaki kontakt s njim/njom kad je to skapirao?!

  • STRASNO

    28. jul 2018 | 19:20

    On nije bio transvestit a bio je uzoran i dobar i posten...znam ga otkada se doselio blizu nas...Ja u zivotu mirniju osobu nisam upoznao...Daj Boze da nas je vise kao on sto je bio,al da ne docekamo njegovu sudbinu...Komsija posteni laka ti crna zemlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA