≫ 

"Kavčanin" pretio smrću Miši Ognjanoviću, pa ga pljunuo u lice: Detalj koji bi mogao da otkrije ubicu advokata

Jedan od vođa "kavačkog klana" pljunuo je Mišu Ognjanovića u jednom kafiću i zapretio mu smrću, samo dve nedelje pre nego što je ovaj ubijen. Miša je branio mnoge "škaljarce", koji ratuju sa "kavačanima"

  • 8

Jedan od vođa zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana" pljunuo je poznatog advokata Mišu Ognjanovića i zapretio mu smrću u jednom kafiću u Beogradu, samo dve nedelje pre nego što je ovaj likvidiran ispred svoje zgrade!

Bačena bomba na džip bivšeg košarkaša Partizana, on nije bio meta?

Ovaj šokantan detalj bi možda mogao da rasvetli pravu pozadinu svirepog ubistva advokata jer je Miša branio mnoge pripadnike "škaljarskog klana", koji je godinama u ratu sa "kavačanima"!

MEĐUSOBNE VEZE

Izvor iz bezbednosnih struktura Srbije je potvrdio ovu informaciju za nedeljnik "Ekspres", navodeći da je Ognjanović dve nedelje pre ubistva iz nepoznatog razloga otišao u jedan kafić, gde se okupljaju pripadnici "kavačkog klana".

- Mišin dolazak u taj kafić "kavačani" su protumačili kao provokaciju. Izbila je svađa i jedan od najuticajnijih pripadnika grupe iz Kotora Mišu je pljunuo u lice. Izrečena mu je i direktna pretnja ubistvom - kazao je sagovornik "Ekspresa".

Da iza ubistva poznatog beogradskog advokata stoji neki moćan kriminalni klan govori i podatak da istragu vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom (vidite okvir). Tokom istrage biće saslušani Mišini klijenti, ali će pod lupom biti svakako i njihovi neprijatelji.

Inače, Mišin najpoznatiji klijent, ali i dugogodišnji prijatelj je Luka Bojović, koji služi 18-godišnju kaznu zatvora u Španiji, ali Ognjanović je takođe zastupao i mnoge "škaljarce". Neki od njih, kako je utvrđeno istragom, blisko sarađuju sa Bojovićem i njegovim saradnicima.

- Poznato je da je Ognjanović zastupao porodicu Bojović u svojstvu oštećenih pred Specijalnim sudom u procesu protiv ubica Lukinog brata Nikole (39). Miša je nakon toga zastupao i Lukinu majku Anđelku, kada je privedena u Crnoj Gori zbog sumnje da je nadgledala kuću Ratka Koljenšića, optuženog da je učestvovao u Nikolinom ubistvu - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Luka Bojović Foto: Profimedia/AFP

Ognjanović je, kaže on, takođe branio i "škaljarce", koji su uhapšeni prošle godine u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu. Jednog od njih, Miloša Nilovića, Miša je zastupao pre samo tri nedelje pred Višim sudom u postupku za nelegalno držanje i nošenje oružja.

- Jedan od najzanimljivijih slučaja u kojima je Ognjanović učestvovao jeste i iznuda u beogradskom klubu "Havana", u kome je branio Vladimira Popovića i bivšeg žandarma Vojislava Kostića, označene kao pripadnike "škaljarskog klana". Popović i Kostić su bili uhapšeni 2017. zajedno sa Daliborom Đorićem zbog iznude 110.000 evra. Popović, koji je i upravnik "Havane", važi za dobrog prijatelja Luke Bojovića i njegovog saradnika Filipa Koraća - kazao je naš sagovornik.

Pored toga, Kostićev brat je bio uhapšen u junu 2017. u novobeogradskom restoranu "Durmitor", u velikoj policijskoj akciji u kojoj je privedeno više pripadnika "škaljarskog klana".

KRVAVI RAT 

Inače, "škaljarci" i "kavačani" su do pre četiri godine činili jedan veliki klan, koji je švercovao kokain iz Južne Amerike u Evropu, ali su se "pocepali" i zaratili posle nestanka jedne velike pošiljke u Španiji. Tada je usledila serija mafijaških likvidacija, u kojima je život izgubilo na desetine ljudi.

Podsetimo, Ognjanović je ubijen u subotu ispred zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu. Ubica sa kačketom i maskom u njega je ispalio deset metaka iz "škorpiona" sa prigušivačem, a u tom napadu je ranjen i njegov sin Petar.

Iza ubijenog advokata ostalo je troje dece koje je dobio iz tri braka. Miša je najpre bio inspektor za krvne i seksualne delikte u beogradskoj policiji, a zatim se posvetio advokaturi i postao jedan od najpoznatijih krivičara.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Q

    5. avgust 2018 | 20:27

    Sa kim tikve sadis....

  • Marko

    5. avgust 2018 | 23:06

    Da sam vlast sve te crngorce bi deportovao nazad , olosi

  • SRB IN

    5. avgust 2018 | 21:48

    Ma da, za sve u ovoj raspaloj Srbiji krivi su likovi iz CG, fasada naravno da fortaju ovaj prosti narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA