≫ 

Tragedija kod Hrama Svetog Save: Dvoje mrtvih u Narodnoj biblioteci (FOTO, VIDEO SA LICA MESTA)

Hitna pomoć dobila je poziv zbog ljudi koji su se gušili

  • 14

Kako Telegraf saznaje, na Vračaru je došlo do incidenta nešto posle 13 časova,  prilikom isprobavanja sistema za gašenje požara jer je istekao gas iz boce. Dva radnika zadužena za proveru su se ugušila zarobljena u magacinu.

Prema prvim informacijama, nije ni došlo do požara već do curenja gasa.

Prošla opasnost od eksplozije u Beogradu: Cureo zemni gas, građani sada bezbedni

Dve osobe pronađene su mrtve, kojima je na licu mesta konstatovana smrt kako su rekli za Telegraf iz Hitne pomoći. Reč je o Darku Šukalu (50) i Lazaru Blagojeviću (25)

Kako saznajemo, nije bilo moguće spasiti ih jer je postojala opasnost da se i drugi uguše od ugljenmonoksida koji je iscureo iz boce za gašenje požara.

Foto: Telegraf.rs

Curenje gasa iz sistema za gašenje požara dogodilo se u Skerlićevoj 1, na adresi gde je Narodna biblioteka. Odmah je obavljena evakuacija svih prisutnih u zgradi.

- Primili smo u 13.13 sati poziv da je neki sistem u kvaru i da se dve osobe guše. Dve ekipe su upućene na intervenciju - rečeno je iz Hitne pomoći za Telegraf.

Foto: Telegraf.rs

Prema prvim informacijama, reč je bila o eksploziji gasa. Međutim, sistem za gašenje požara u Narodnoj biblioteci iznenada je počeo da ispušta otrovna isparenja i počeo je da guši ljude, zbog čega su alarmirani vatrogasci i Hitna pomoć.

Vatrogasci na licu mesta tvrde da je došlo do tragedije usled provere sistema za gašenje požara.

MUP: DVOJICA RADNIKA SE UGUŠILA GASOM

Prema zvaničnom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, u arhivu Narodne biblioteke došlo je do curenja gasa, a od posledica gušenja stradale su dve osobe.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije odmah po dojavi izašli su na lice mesta sa pet vozila sa 18 vatrogasaca, a prilikom pretrage zgrade pronašle su dva muškarca u besvesnom stanju. Lica su predata Hitnoj pomoći i konstatovana je smrt dvojice radnika jedne privatne firme, koji su najverovatnije radili probu sistema za gašenje požara."

Pripadnici MUP-a nastaviće da obezbeđuju teren dok se ne obavi uviđaj.

Uzroci curenja gasa biće naknadno utvrđeni istragom.

VUKOSAVLJEVIĆ: U PITANJU JE BILA VANREDNA KONTROLA

Ministar kulture Vladan Vukosavljević potvrdio je da su dva muškarca izgubila život danas u Narodnoj biblioteci, kada je došlo do curenja otrovnog gasa prilikom vanredne kontrole protivpožarnog sistema.

- Ono što je najvažnije u ovom trenutku dva života su izgubljena prilikom izlivanja otrovnog gasa. Drugi zaposleni nisu bili ugroženi, kao ni imovina Narodne biblioteke - rekao je ministar Vukosavljević.

On je dodao da je reč o vanrednoj kontroli protivpožarnog sistema, a da je prethodna urađena 22. aprila ove godine.

Ovo je mladić koji je poginuo na poslu zbog curenja gasa u Narodnoj biblioteci, imao je samo 25 godina (FOTO)

- Naredna kontrola je bila zakazana za oktobar, ovde je bilo reči o vanrednoj. Takođe, napominjem da je reč o stručnim licima, ali je došlo do curenja gasa na izuzetno malom prostoru. Eksplozije nije bilo, odmah je sve evakuisano, nije pretilla nikakva opasnost po druge ljude - istakao je Vukosavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy.rs

    24. avgust 2018 | 14:55

    Samo kod nas sistem za gasenje pozara umijesto da spašava on ubija. Strašno.

  • Goran

    24. avgust 2018 | 14:49

    Vazno je da ce u Zadrugu da se uloze milioni a to sto nam trunu nacionalna blaga nikoga nije briga.Tu smo gde smo.

  • Niko i Neko

    24. avgust 2018 | 14:50

    Сваки коментар неће рјешити ништа. Људи су мртви. Кривац је већ смислио причу ко је крив или је побегао. Људи станите размислите, није потребан коментар који ће подићи напетост. Разум, поштење, испитати случај, узроке, не користите лажи и не тражите условног кривца. Није циљ само неког оптужити већ предузети мере да се грешке не понове. Цитат " Сви људи греше, паметни једном, а будале их понављају." Од мене толико. Молим за ладну главу. "Буди човјек сине мој" прихвати ствари какве јесу и тражи решење.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA