Profesionalni štampari novčanica sa specifičnom oznakom, falsifikatori i trgovci narkoticima: Kako je "pala" grupa Đorđa Guštera koji je upucan u Kragujevcu? (VIDEO)

Đorovića je policija 2009. godine označila kao jednog od organizatora šestočlane kriminalne grupe

  • 5

Đorđe Đorović zvani Gušter (42) koji je ranjen sinoć oko 22.30 časova u pucnjavi u Kragujevcu, 2009. godine je označen kao jedan od organizatora šestočlane kriminalne grupe koja se bavila falsifikovanjem novca i trgovinom narkoticima.

Izrešetan je kod stadiona, a u blizini je pronađen i ustreljen njegov "terijer": Detalji o ranjenom mladiću u Leskovcu

Đorović je inače profesionalni štampar. Policija je 2009. godine uhapsila njega i Aleksandra Gačevića iz Mojkovca, kao i Beograđane Dušana Arsenijevića, Marijanu Bašović, Marinu Krštenić i Seada Hota.

Foto: MUP

ĐOROVIĆ I GAČEVIĆ ORGANIZATORI

Gačevića i Đorovića je policija označila kao organizatore. Novčanice koje je izrađivao Đorović imale su oznaku "P-12" i do trenutka njegovog hapšenja iz opticaja je povučeno novčanica u iznosu od oko dva miliona evra, a pretpostavlja se da na tržištu zapadne Evrope završilo od 6.000.000 do 8.000.000 lažnih evra.

Foto: MUP

Osumnjičeni su uhapšeni u momentu kada su pokušavali da izmeste izradu i štampanje falsifikovanih novčanica na drugu lokaciju u Srbiji. Paralelno sa izradom i distribucijom lažnih evra, oni su se bavili i trgovinom narkotika, a prilikom pretresa njihovih stanova tada je pronađeno 216.000 falsifikovanih evra i 300 grama heroina.

USAVRŠAVAO "VEŠTINU"

Đorović je 2004. godine pravnosnažno osuđen na kaznu od 4 godine zatvora zbog falsifikovanja novca. Pošto je bio u bekstvu, kaznu nije izdržao, a za to vreme je na tajnim lokacijama usavršavao izradu falsifikovanog novca. Policija je tvrdila da je Đorović nabavljao i potreban materijal za izradu falsifikovanog novca kao što su papir i hologrami, a radio je i pripremu za štampu.

Foto: MUP

Izrađivao je novčanice u apoenima od po 100 evra koje su veštaci Narodne banke Srbije i Centara za analizu falsifikovanih novčanica Holandije, Austrije i Nemačke ocenili kao dobre falsifikate.

Foto: MUP

VIDEO: Uhapšena grupa otmičara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    25. avgust 2018 | 17:15

    E neka ste objavili sliku i puno ime i prezime ovog kriminalca kao i imena ostalih saucesnika.Dosta je bilo inicijala.

  • malaga

    25. avgust 2018 | 16:53

    Pogledaj te tablice na kolima! Nesto ovde nije kako treba?? 😳

  • Igrač

    25. avgust 2018 | 18:29

    Opet neki navijači,navijali za suprotne klubove pa se sukobili,dok bude klubova biće i navijača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA