≫ 

Trudnica povređena u udesu pred porođaj: Lekari nasilno izvukli bebu iz stomaka da preživi

Do nezgode je došlo u kontaktu dva putnička vozila

  • 5

U saobraćajnoj nezgodi koja se nešto posle 11.15  desila u prokupačkom selu Gornja Stražava kod Prokuplja teško je povređena trudnica Suzana B. (33) i životno je ugrožena. Ona je hitno prebačena u prokupačku Opštu bolnicu "Dr Aleksa Savić" na Odeljenje ginekologije.

Ono što je važno je činjenica da je povređena desetak dana pre termina za porođaj. Lekaru su nasilno izvukli bebu iz stomaka kako bi preživela, hitno su transportovane u Klinički centar Niš.

Beba, koja je takođe zadobila povrede u nesreći je reanimirana na putu do niškog Kliničkog centra, gde je nastavljena reanimacija i uspostavljen srčani ritam.

- Stanje deteta je stabilizovano, priključeno je na aparate za održavanje života, primilo je jednu dozu transfuzije krvi, uskoro će dobiti još krvi. Što se tiče majke deteta, ona je neposredno životno ugrožena, ima rascep materice ali diše spontano, u toku je dijagnostika skenerom - rečeno je u niškom Kliničkom centru.

Jezivi prizori kod Ostružnice: Deda udario policajca na motoru, kaciga letela nekoliko metara (FOTO)

Do nezgode je došlo kada je vozač koji je vozio iz pravca Prokuplja iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku i sudario se sa vozilom u kom je bila trudnica. Bila je na mestu suvozača, dok je automobil vozio Vitomir B.

Na licu mesta je policija i obavlja se uviđaj, nakon kojeg će se znati uzrok nezgode.

VIDEO: Smrskala ga dva šlepera, vozač izleteo iz olupine automobila kroz prozor i uhvatio se za glavu

(B. R/D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA