Detalji stravične nesreće kod Zaječara: Vozač koji je ubio dvoje bio pod dejstvom alkohola?

Nesreća se dogodila dok se S. J. automobilom "folksvagen pasat" kretao ka Paraćinu. Odjednom je prešao na suprotnu stranu puta i direktno se sudario sa "škodom", za čijim je volanom bio N. J. (41), otac nastradalog dečaka

  • 11

Zaječarac S. J. osumnjičen da je u nedelju uveče izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli devetogodišnji U. J. i Miroslav Ćirić (40), prema nezvaničnim informacijama, bio je u alkoholisanom stanju. Udes se dogodio oko 19 časova na magistralnom putu Zaječar - Paraćin, kod sela Zvezdan, a tom prilikom povređena su još dva dečaka.

Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila dok se S. J. automobilom "folksvagen pasat" kretao ka Paraćinu. Odjednom je prešao na suprotnu stranu puta i direktno se sudario sa "škodom", za čijim je volanom bio N. J. (41), otac nastradalog dečaka. Na mestu suvozača u "škodi" je bio Ćirić, čiji je sin takođe bio na zadnjem sedištu, zajedno sa još jednim devetogodišnjakom.

Jezive slike s lica mesta! U tragediji kod Zaječara poginuli muškarac i dete, još dvoje mališana kritično (FOTO)

Foto: radiomagnum.rs

- Začuo se stravičan prasak - pričaju očevici.

- Videli smo zdrobljenu "škodu" i vozača "pasata" kako hramljući ide ka automobilu sa kojim se sudario. Pokušavao je da pomogne povređenima.

Foto: radiomagnum.rs

Međutim, kako se ispostavilo, Ćirić je od siline udarca preminuo na licu mesta.

- Hitna pomoć je odmah izvukla dečake iz "škode" i prebacila ih u Zdravstveni centar u Zaječaru - kaže izvor iz istrage.

- Nažalost, U. J. je u bolnici podlegao povredama, a druga dva dečaka su odmah upućena na Odeljenje dečje hirurgije Kliničko-bolničkog centra u Nišu.

Foto: radiomagnum.rs

Nezvanično, S. J. je u momentu udesa imao 0,6 promila alkohola u krvi, a prilikom sudara je polomio nogu u predelu butne kosti. Ustanovljeno je i da vozač "škode" nije bio pijan.

VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI

Dvojica osmogodišnjaka koja su povređena u udesu oporavljaju se u Kliničkom centru u Nišu i nalaze se van životne opasnosti.

- Jedan od dečaka ima poderotine i ogrebotine, dakle reč je o kontuzijama i nije životno ugrožen. Drugi ima prelom karlične kosti i povrede glave, trenutno je stabilno i neposredno nije životno ugrožen - rečeno je u KC Niš.

Foto: radiomagnum.rs

Foto: radiomagnum.rs
Foto: radiomagnum.rs
Foto: radiomagnum.rs

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    4. septembar 2018 | 08:02

    Tragedija za tragedijom. Ovdje nije problem alkohol koliko brza vožnja. Ovaj sa pasatom je išao sigurno dvostruko od dozvoljene brzine, bar 120kmh. Suditi svakako za ubistvo i gotovo.

  • Rema

    4. septembar 2018 | 07:26

    Zakonom ako ova drzava postoji treba uvesti dozivotnu kaznu za ovakve bez sudjenja!!!strasnoooo

  • VladimirR

    4. septembar 2018 | 09:16

    Kao i obično, nedostaje izveštaj o putnicima koji stradaju na zadnjim sedištima a taj deo karoserije bude skoro neoštećen!? Da li su pojasevi bili efikasni ili nisu korišćeni?! Saučeće ožalošćenima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA