Organizovana grupa bandita opljačkala Železnički muzej: Ovi muškarci naneli su nemerljivu štetu, sada će pred lice pravde

Njih petorica sekla su lokomotivu radi puke zarade

  • 15

Bahati kradljivci orobili su depo Železničkog muzeja 31. avgusta, a policija je uhapsila čitavu grupu muškarca. Vredan deo železničke istorije oni su najverovatnije želeli da prodaju kao sekundarne sirovine.

Do zarade bez ikakve moralne kočnice želelo je da dođe petorica muškaraca, a radi se o dvojici starosti od 36 godina, dok su ostala trojica starosti 29, 28 i 24 godine, sumnjiče se da su 3. septembra ove godine ušli u zgradu "Ložionice" u Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu, koja je u vlasništvu Železničkog muzeja, i brener aparatom isekli delove lokomotive "Pula", saopšteno je iz MUP-a.

Dolijali lopovi iz Železničkog muzeja: Policija uhapsila osumnjičene koji su pokrali retke eksponate

- Jedna lokomotiva je doslovno isečena, druga odneta, nestao je i kovani vagon, bušilice, strugovi... Prizor koji smo zatekli u depou je strašan - istakao je za medije direktor muzeja Nenad Vojičić i dodao da je šteta koje je načinjena gotovo da je nemerljiva, budući da se radi o vrednim muzejskim predmetima.

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, protiv njih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирковић Божидар

    13. septembar 2018 | 11:06

    Да је директор који редовно прима плату за нерад једном недељно обишао музеј штета би била немерљиво мања.

  • JS

    13. septembar 2018 | 10:27

    Sad su samo oni krivi, ne grad, drzava. Onaj ko je trebalo da se brine o blagu, da ga zastiti treba da bude posteno kaznjen.

  • milano

    13. septembar 2018 | 10:00

    Gde vam je bio čuvar?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA