Carinici pronašli prazne kutije od nakita koji je "snajka odnela avionom", a onda su pogledali u vozačev naslon za ruku

Na pitanje carinika gde se nalazi nakit iz kutija, stric i sestrić su prvo odgovorili da ga je "snajka odnela avionom"

  • 5

Carinici su na administrativnom punktu Merdare, sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i narodne nošnje u vrednosti većoj od milion dinara, saopštila je Uprava carina.

Kada je na carinsku kontrolu pristigao „reno“ nemačkih registarskih oznaka kojim su iz Đakovice ka Minhenu putovala dvojica nemačkih državljana romske nacionalnosti, na pitanje carinskog službenika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da osim ličnih stvari nemaju ništa.

Carinici sproveli vanrednu kontrolu u svom skladištu i odmah im je pao mrak na oči: Iz skladišta nedostaje 32 tone zaplenjene robe

Nakon detaljnog pregleda automobila i prtljaga, u torbama koje su se nalazile u gepeku pronađena je romska narodna nošnja, kao i prazne kutije od nakita.

Na pitanje carinika gde se nalazi nakit iz kutija, stric i sestrić su prvo odgovorili da ga je „snajka odnela avionom“.

Prvo su rekli da nemaju ništa da prijave, Foto: Uprava carina

Međutim, ubrzo u nastavku kontrole, nakit je otkriven u naslonu za ruku između vozačevog i suvozačevog sedišta, a putnici su rekli da su ga poneli sa sobom na svadbu.

Kažu da je nakit za svadbu, Foto: Uprava carina

Vrednost robe među kojom su bile ogrlice sa skupocenim dukatima, narukvice, prstenje, ali i venčanica i drugi materijali za nošnju, procenjena je na iznos veći od milion dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čuklja

    14. septembar 2018 | 09:36

    Nas su učili da albanci sa Kosova i Preseva, Bujanovca, Kumanova kada imaju svadbu nose nakit za snajku, posto je takav običaj i da se sagledaju. Taj ko im je to uzeo nije za tu službu. Vratiće im sve, ako pokažu da su se venčali nedavno

  • Bex

    14. septembar 2018 | 11:57

    Posle se čdimo zašto niko nas ne voli ... pa i Romi će krenu da nas mrze... svesni smo njihovi običaja pustimo ljude na miru... kroz Merdare prođu šleperi i niko ih ne primeti...

  • Косовка

    14. septembar 2018 | 10:04

    Почеће да износе и манастире, камен по камен, фреску по фреску... Иконе су већ изнели.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA