Policija u nekoliko akcija uhapsila 200 kriminalaca: Među uhapšenima i prevaranti iz turističkih agencija (FOTO)

Zaplenjeno je 36 pušaka, od čega je pet automatskih, i veća količina oružja i municije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u nekoliko prethodnih dana uhapsila 220 osoba osumnjičenih za krivična dela iz oblasti privrednog, ali i opšteg kriminala.

- Uhapšeni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije, privredna i fizička lica, za više miliona evra različitim krivičnim delima iz oblasti privrednog kriminala, počev od utaje poreza do prevara. Među njima su i osobe koje se sumnjiče da su varale građane na različite načine, počev od vlasnika turističkih agencija koje nisu ispunjavale svoje obaveze prema ljudima koji su im uplaćivali novac za aranžmane - precizirao je Stefanović posle posete Policijskoj stanici Novi Beograd.

Stefanović osudio napad na policajce u Vrbasu, Narodna stranka traži puštanje privedenih

Ministar je dodao i da je u više odvojenih akcija zaplenjeno 36 pušaka, od čega je pet automatskih, i veća količina oružja i municije.

Foto: MUP

- To pokazuje posvećenost i ozbiljnost u radu kriminalističke policije i policije opšte nadležnosti. Poruka direktora policije Vladimira Rebića i svih pripadnika MUP-a je jasna - borba protiv kriminala neće stati - rekao je Stefanović.

Ministar je inače, tokom obilaska Policijske stanice Novi Beograd, podsetio da je reč o najvećoj policijskoj stanici u Srbiji, na čijoj teritoriji živi veliki broj stanovnika, ali i u kojoj rade ozbiljni profesionalci koji se svakodnevno suočavaju sa brojnim izazovima kako bi se građani ove opštine osećali potpuno bezbedno.

Foto: MUP

- Naš zadatak je da nastavimo sa opremanjem i kriminalističke i uniformisane policije kako bi policajci mogli što efikasnije da odgovore na zadatke, a u ovoj i narednoj godini planiramo i prijem većeg broja novih policajaca, koji će popuniti redove policije. Želimo da pokažemo građanima da u svakom trenutku mogu da se oslone na policiju, koja će biti vidljiva na ulicama i spremna da obavi svaki zadatak - zaključio je Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    16. septembar 2018 | 22:38

    Na ovaj način se vidi da je Srbija spremna da sačuva bezbednost građana.

  • lemi

    17. septembar 2018 | 10:36

    Narod se oseća sigurnije kad policija efikasno radi posao

  • marija

    16. septembar 2018 | 19:11

    Ovoj borbi nema kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA