≫ 

Ubica biznismena iz Surdulice brani se ćutanjem, a zločin je skrivan godinu dana: Sudio se sa nesuđenim zetom oko 8.000 evra i kuće (FOTO)

Ubistvo se dogodilo jula meseca prošle godine

  • 0

Vladica Petrović (33) iz Prekodolca kod Vladičinog Hana, osumnjičen za ubistvo Predraga Perića (47), biznismena iz Surdulice, branio se ćutanjem pred Višim tužilaštvom u Vranju i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana. On se sumnjiči da je 23. jula prošle godine pištoljem usmrtio Perića u selu Žitorađe kod Vladičinog Hana.

Perić je bio vlasnik agencije za registraciju i tehnički pregled vozila "Perić trejd", ispred kog je pronađen mrtav. Obdukcijom je utvrđeno da je pogođen hicem iz vatrenog oružja u predelu jagodice, u blizini oka, od čega je preminuo na licu mesta.

Viši javni tužilac Danijela Trajković kaže da je osumnjičeni od ranije poznat organima gonjenja, uglavnom zbog imovinskih dela. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju mu je odredio pritvor do 30 dana i u narednom periodu bi trebalo da se kroz dokazni postupak rasvetli ubistvo koje je prošlog leta šokiralo jug Srbije.

- Pokojni Perić je sa sestrom osumnjičenog bio u dužoj emotivnoj vezi i pozajmio joj je veću sumu novca, koliko sam ja čuo oko 8.000 evra. Da li je od tog novca i Vladica uzeo nešto, ne znam. Kada su se njih dvoje razišli, Perić je potražio da mu vrate novac, što oni nisu uradili, pa je slučaj dobio sudski epilog. Sud je presudio u njegovu korist, te je dug naplatio zaplenom porodične imovine, tačnije kuće. Kako se nagađa, to bi mogao da bude motiv ovog ubistva. Devojka sa kojom je Perić bio u vezi je koliko ja znam sada u inostranstvu, negde na Zapadu - kaže jedna od žitelja Vladičinog Hana, koji je poznavao Perića.

Vladica Petrović, Foto: Facebook

Vladica Petrović, osumnjičeni za ubistvo, nije imao stalno zaposlenje i živeo je u porodičnoj kući sa roditeljima, priča jedan od stanovnika Prekodolca.

- Uvek smo izbegavali takve tipove, iako direktno nismo imali problema sa njim. On je ovako bio fin, ali je imao problema sa zakonom, uglavnom zbog sitnih krađa. U proteklih godinu dana živeo je sasvim normalno u Prekodolcu - kaže ovaj Prekodolčanin, koji želi da ostane anoniman.

Žrtva: Predrag Perić, Foto: Privatna arhiva

Prema informacijama bliskim istrazi, u danima nakon ubistva policija je Petrovića više puta pozivala na informativni razgovor u svojstvu građanina.

- Petrović u to vreme nije bio osumnjičen za ubistvo - kaže izvor blizak Višem javnom tužilaštvu.

Pokojni Perić je bio poznat kao nesebičan i druželjubiv čovek, spreman da pomogne drugom u nevolji, pričaju prve komšije u Žitorađu, gde se desilo

ubistvo. Perić od porodice ima oca i brata koji žive u Surdulici.

Čaršija u Hanu priča da je deo svojih poslova Perić preneo i na devojku sa kojom je bio u vezi, a čiji se brat sumnjiči za ubistvo. Perić je živeo sam na spratu svog poslovnog objekta u selu Žitorađe, a ubijen je nakon što je prethodno veče proveo u jednom od kafića u Vladičinom Hanu. Pretpostavlja se da ga je ubica, sakriven, čekao tokom noći. Perićevo beživotno telo je pronašao klijent koji je došao da uradi tehnički pregled automobila.

VIDEO: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA