"Promukao sam, bole me krajnici": Ponovo odloženo saslušanje ubici Kristine Kaplanović, jer se žalio da je prehlađen

Ubistvo na benzinskoj pumpi dogodilo se pre skoro godinu i po dana

  • 4
Kristina Kaplanović, Benzinska pumpa NIS Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Facebook/Kristina Kaplanović

Suđenje Milošu Srebriću, koji je optužen da je prošle godine tokom pljačke benzinske stanice NIS u Velikom Mokrom Lugu upucao radnicu Kristinu Kaplanović (19), odloženo je juče u Višem sudu u Beogradu jer je optuženi tvrdio da je bolestan i da ne može da prati postupak.

Bolne scene i suze na početku suđenja za ubistvo Kristine: Prvi susret porodice sa osumnjičenim za zločin na pumpi

Podsetimo, Srebrić je optužen da je tokom pljačke pumpe ispalio hitac u glavu nesrećne Kaplanovićeve, koja je bila zaposlena na toj pumpi. Devojka je preminula u Urgentnom centru nakon desetak dana borbe za život, a Srebrić je uhapšen posle nekoliko meseci skrivanja.

- Nisam sposoban da iznosim odbranu, razboleo sam se i imam temperaturu. Promukao sam, bole me krajnici. Još uvek nisam išao kod lekara, ali sam upravu zatvora obavestio o tome sinoć i čekam da me pozovu na pregled - rekao je Srebrić.

Foto: Facebook/Kristina Kaplanović

Sudija je podsetila Srebrića da je važno da on što pre bude saslušan.

- Već smo imali odlaganja, a postupamo brzo zbog toga što je ovo pritvorski predmet - navela je sudija i zakazala nove termine počevši od 6. novembra.

Miloš Srebrić je i ranije osuđivan zbog pljački, a nekoliko meseci pre zločina takođe je odležao zatvorsku kaznu. Kobnog dana, dok je Kristina bila na pauzi s kolegama, izašao je iz obližnje šumice maskiran maramom i zatražio novac od njih uperivši pištolj.

Oni su krenuli ka kasi, ali kada je razbojnik gurnuo jednog od radnika, pištolj je opalio i pogodio Kristinu. On se uspaničio i pobegao bez plena, a u kasi je navodno bilo samo 10.000 dinara. Nesrećna Kristina u Beograd je došla iz Nove Varoši šest meseci pre smrti. Ona se spremala za upis na fakultet pošto je prethodno pauzirala jednu godinu, a na pumpi se zaposlila kako bi sakupila novac za nastavak školovanja.

Supruga bežala od novinara

Vanja Mihajlović, nevenčana supruga Miloša Srebrića, juče je bila u publici na suđenju, zajedno sa njegovim ocem Nikolom Srebrićem. Nakon izlaska iz sudnice oni su doslovno otrčali iz zgrade suda, bežeći od novinara, kojima nisu hteli da daju izjave.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rale

    26. septembar 2018 | 06:00

    Izvadite mu krajnike na zivo

  • Brana

    26. septembar 2018 | 08:17

    Tako je sudijo...Kristinu ne bolu vise nista.....pokazite koliko je sudstvo bolesno...odlozite i zbog vas nekoliko puta

  • neki

    26. septembar 2018 | 08:03

    taman krenite od krajnika, pa tako deo po deo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA