≫ 

Najnovija istraživanja i detalji ubistva Jelene Marjanović: Ključan je vrisak pevačice, Janina i Zoranova udaljenost od 196 metara (VIDEO)

Sa te udaljenosti, njih dvoje su morali da čuju pevačicin vrisak

  • 24

Na osnovu analiza baznih stanica mobilnog telefona Jelene Marjanović, Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada objavio je istraživanje ubistva na nasipu u Borči koje ukazuje da je Zoran u trenutku zločina bio udaljen oko 196 metara od telefona pevačice.

Nenad Šipka, direktor Centra ističe da oni stoje iza stava da se zločin nije tu dogodio, a da je rekonstrukcija urađena na osnovu kretanja telefona nesrećne pevačice i Zoranovog iskaza koji je dao u tužilaštvu.

Na osnovu toga, Centar za forenzička istraživanja je utvrdio da su Zoran Marjanović i mala Jana bili udaljeni oko 196 metara od Jeleninog telefona u trenutku zločina.

Pre mesec dana je forenzičar Šipka predvideo Zoranov izlazak iz zatvora: "Bilo koga da optuže i da tvrde da se zločin desio na nasipu, taj će biti - slobodan čovek!"

Sa te udaljenosti, njih dvoje su morali da čuju pevačicin vrisak, što je Nenad Šipka dokumentovao video-snimkom, tako što je izvršena rekonstrukcija događaja.

Jelena je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Nenad Šipka tvrdi da se ubistvo nije desilo tad ni na tom mestu na Foto: A. Nalbantjan

Na mestu gde se nalazila Jelena Marjanović, prema analizi baznih stanica, nalazi se osoba koja vrišti.

Nenad Šipka se nalazi na 196 metara od nje i kamerom beleži vrisak koji se jasno čuje.

- Rekonstrukcija je urađena na osnovu baznih stanica i brzine kojom se Jelenin telefon kretao. Istraživanje je urađeno na osnovu dostupnih podataka, a napominjem da mi i dalje tvrdimo da ubistvo nije izvršeno na nasipu - rekao je za Telegraf.rs Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada.

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila, a njeno telo pronađeno je sutradan na nasipu u Borči.

Prva optužnica protiv njenog supruga Zorana Marjanovića je podignuta 9. februara ali je Viši sud vratio na dopunu 20. marta. Tokom dopune, saslušano je nekoliko svedoka, među kojima i Zoranova i Jelenina ćerka Jana, jedini očevidac događaja na nasipu.

Zoran Marjanović Foto: Milena Đorđević

Prema nezvaničnim informacijama, ona je ispričala da se na nasipu nije odvajala od oca, ali je tužilaštvo u optužnici navelo da njenom iskazu ne treba pokloniti veru.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva, koja je sada potvrđena, pokojna Jelena se sa suprugom i ćerkom dovezla do nasipa i krenula da trči. Zoran je ostao sa ćerkom, ali je ubrzo krenuo za njom, sustigao je i namamio da siđu sa nasipa. Dete je, prema optužnici, ostalo na nasipu.

Kada su sišli Zoran je Jelenu, kako se navodi, ubo oštrim pedmetom u glavu i desni lakat, posle čega je Jelena počela da beži od supruga. Izgubila je patiku i mobilni telefon, ali je suprug sustigao kod kanala, strgao gornji deo trenerke i kada je ona zagazila u kanal, zadao joj više udaraca nepoznatim predmetom u lobanju.

Na saslušanju u tužilaštvu, Zoran je tvrdio da nije ubio suprugu.

Jelenin suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu pušten zbog nedostatka dokaza.

Zoran Marjanović je 12. jula 2018. godine pušten na slobodu.

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UBICA

    28. septembar 2018 | 06:13

    Sve je jasno ko dan.Povezimo nelogicnosti i lazi: 1.Zoran u zatvoru a porodica ne svedoci 2.Ako sam nevin sta ce mi advokat 3.Zasto su svi iskljucili telefone u isto vreme 4.Kako da Jelenu niko nije video na dan ubistva 5.Varikina,prodaja auta,krv na sedistu auta,blato na pantalonama 6.Telefoni,bazne stanice

  • dule

    29. septembar 2018 | 00:18

    od samog pocetka se zoran bavio lazima. optuzica podignuta nadam se da ce da progovori koje ubio Jelenu.

  • Laž

    28. septembar 2018 | 21:30

    Rekonstrukcija je odlična.Pobija Zoranova izjavu o dogadjaju drugim riječima laže.Da se sve dešavalo onako kako je ispričao,morao je ili čuti ( u slučaju da je vrisnula)ili vidjeti napad.Takodje,obzirom na malo rastojanje između njega i pokojnice,morao je vidjeti eventualnu otmicu.Lično mislim da je Zoranova priča samo fingiranje dogadjaja a ubijena je na drugim mjestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA