≫ 

Srbin se vratio iz Austrije i rekao da nosi samo 4 stolice i 5.000 evra: Na granici su otvorili njegovu "mečku" i našli "debelu" čarapu (FOTO)

Carina je zaustavila 41-godišnjeg srpskog državljanina u "mercedesu" austrijskih registarskih oznaka

  • 15

Carinici su 28. septembra 2018. godine, na ulazu graničnog prelaza Bački Breg, sprečili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od 110.000 evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Preuzeo na sebe prevoz "nekih sitnica", a na granici mu našli kompletan salon za pse vredan pola miliona (FOTO)

Kako se navodi, prekršaj je otkriven kada se oko ponoći za redovnu carinsku kontrolu prijavio 41-godišnji srpski državljanin u "mercedesu" austrijskih registarskih oznaka koji je iz Austrije, gde boravi i radi, doputovao u Srbiju.

Carinici su pronašli čarapu, Foto: Uprava carina

Iako je izjavio da, pored ličnih stvari i četiri stolice, sa sobom nosi iznos od 5.000 evra, detaljnim pregledom carinski službenici su u njegovoj torbici pronašli čak 110.000 neprijavljenih evra umotanih u čarapu, pa složenih u kesu.

U čarapi se nalazila kesa, Foto: Uprava carina

Kako je putnik posedovao sumu od ukupno 115.000 evra, iznos od 10.000 evra mu je vraćen, budući da je to dozvoljeni limit koji može da se prenosi preko granice bez prijavljivanja.

U kesi je bio novac, Foto: Uprava carina

VIDEO: Ovaj Srbin bi zbog ajvara mogao da plati kaznu od 50.000 dolara 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    1. oktobar 2018 | 16:43

    Nije to u redu carina moze da trazi poreklo novcu a ne da ga oduzme i sam sam unosio vise od deset hiljada ko sme da prijavi kad i u nasoj carini i pilicuji ima svakakvi da me posle banditi cekaju po putu i otimaju,bolje cuti manje problema. Znam licno covek uneo trideset hiljada uredno prijavio iste nici kada stigao kuci bio opljackan od maskiranih lopova. Mislim da ga neko ko znao tipovao.

  • mima

    1. oktobar 2018 | 17:01

    naravno zakon samo za sirotinju, ko zna sta je jadan radio da zaradi, pa oduzimate, nije u redu,

  • Mile

    1. oktobar 2018 | 15:56

    Pljacka ... ovo nije prvi put da nasa Carina reketira nase gradnje. Koja budala sprecava unos para ? Pa valjda nam je cilj da ljudi imaju sto vise ... u redu je da ne dozvoljavate iznosenje kesa ali unosenja... to je cista glupost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA