Noći pune alkohola i krvi: Kako su kafane i klubovi postali mesto obračuna, u kojima su pucnjave i udarci redovna pojava?

Svi ubijeni u noćnim klubovima dobro su poznati policiji, dok se ubicama gubi svaki trag

  • 5

Sve se odigralo munjevito. Krvi je bilo na sve strane. Uleteli su, njih 15-ak, i za dva minuta napravili haos. Goste, koji nisu uspeli da se sklone, udarali su palicama; nakon žustre svađe izvadio je pištolj i pucao mu u stomak; napadač je jednim hicem u glavu usmrtio muškarca i pobegao... Ovako, ukratko opisano, izgledaju obračuni koji se dešavaju u beogradskim noćnim klubovima.

Dve frakcije Grobara izazvale masovnu tuču u Beton hali: Navijači nastavljaju rat i u klubovima, jedna osoba teže povređena (VIDEO)

Najnoviji u nizu napada odigrao se u Beton hali proteklog vikenda. Ubrzo se saznalo da iza njega stoje huligani jedne od frakcija navijača Partizana, koja je u ratu sa vladajućom sa "juga", čiji pripadnici su angažovani kao obezbeđenje u pomenutom noćnom klubu. Kada su uleteli i počeli da udaraju sve pred sobom, nije ih zanimalo da li su im mete ljudi ili predmeti. Jedna osoba je teško povređena.

LIKVIDACIJA U KAFANI ISPOD MOSTA

Kada je potegao pištolj na Luku Radulovića (37) 1:30 sat posle ponoći u beogradskoj kafani "Ispod mosta" i ubio ga, napadača nije zanimalo da li će u toj kafani biti još povređenih. Likvidacija iz osvete, kako se nagađa, očigledno je morala biti izvršena odmah.

Luka Radulović/ Foto: Facebook/Luka Radulovic

Radović je bio dobro poznat iz afere " bentli", kada je automobil u kom se on nalazio naleteo na auto predsednika Srbija, Aleksandra Vučića.

Niko ne priziva vraćanje uličnih razračunavanja jedan na jedan, ali pitanje je zašto se pištolji, noževi, palice i drugo oružje potežu u mračnom prostoru sa dosta (mladih) ljudi.

Kafana "Ispod mosta"/ Foto: Telegraf

SVI UBIJENI DOBRO POZNATI POLICIJI, A UBICAMA SE GUBI TRAG

Samo mesec dana pre ubistva Radovića, u pucnjavi koja se dogodila u beogradskom naselju Vidikovac, ubijen je Petar Arsić (38). Obračun se dogodio oko 2 sata posle ponoći ispred kafića "3K" na Vidikovcu.

Napadač je jednim hicem u glavu usmrtio Arsića i pobegao. Ubijeni Arsić je od ranije policiji kao višestruki izvrsilac teških krađa i razbojništava, zbog čega je i dva puta osuđivan.

Petar Arsić/ Printskrin: Youtube/pink.rs/Facebook/Petar Arsic

UBISTVO U NANI PODSETILO NA ONO IZ 1990.

Možda zato što je podsetilo na likvidaciju koja se na istom mestu dogodila 24. marta 1990. godine kada je smaknut Andrija Lakonjić Laki, ubistvo Aleksandra Savkovića u klubu "Nana" iz decembra 2017. godine, potresloje javnost. Pucnjavi u kojoj je iz vatrenog oružja ubijen Savković prethodila je tuča, a ubijeni Aleksandar je od ranije poznat policiji i ima debeo policijski dosije.

Aleksandar Savković/ Foto: Instagram.com/vovavolkov3, Google Maps

Ne postoji krivično delo za koje nije bio optužen - ubistvo u pokušaju, droga, oružje, nasilničko ponašanje, razbojništvo i slično. Pošto je upucan, Aleksandar je hitno prebačen u Urgentni centar, ali je na putu do, preminuo od posledica ranjavanja u grudi. Sve se dešavalo posle pet sati ujutru.

KRVAVE KAFANE I U NOVOM SADU

Dragan Jovanović Gidra (26), jedan od vođa navijača grupacije "G3" FK Vojvodine i Dario Roklicer (29), pilot i bivši kik-bokser ubijeni su u kafanskoj tuči u lokalu "Moja kafanica" krajem decembra 2016. godine. Policija je uhapsila Stevana Josića (34), zvanog Sima Strahota, osumnjičenog da je ubio Daria i Gidru, a on je inače radnik obzbeđenja lokala u kojem se ovo ubistvo dogodilo.

Ubistvo ispred "Moje kafanice"/ Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Godinu dana kasnije, u vatrenom okršaju koji se dogodio u noćnom klubu "The End" u novosadskom hotelu "Park" oko 6 sati ubijen je navijač Milan Pribaković (29), koji je od ranije poznat policiji. Pored njega, u ovom obračunu ranjen je R. S. (31), koji je dobio prostrelnu ranu stopala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vulkanizer

    8. oktobar 2018 | 22:32

    resavanje problema je vrlo jednostavo, dugogodisnje zatvorske kazne, 49,70, 59 god bez mogucnosti pomilovanja i eto resenja, ne vidim razlog zasto ne, i u zatvorina tavradna snaga da se koristi za opste dobro, cepanje drva, utovar uglja... a ne teretana, sve je jednostavno da neko hoce

  • Zoran Veteran

    8. oktobar 2018 | 21:53

    Ništa čudno ovo će trajati u nedogled, sve dok država ne reši da se obračuna sa kriminalom, huligani ulecu i biju neduzne goste, devojke momke itd, e sad lepo pohapsiti sve i oterati na dugu robiju i teški rad, inače.....

  • Milan

    8. oktobar 2018 | 22:29

    Steta sto niko od gostiju nije imao oruzje da zavrsi sa tim glodarskim frakcijama koje hoce da preuzmu obezbedjenje klubova zbog sverca droge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA