≫ 

Anđela je najmlađa pesnikinja u Srbiji, naša pomoć joj je sada potrebna više nego ikad: U sredu đuskamo za njene korake

Njeni stihovi ne smeju stati, zato pomozimo Anđeli da svoj život ispiše koračajući

  • 1

Anđela Dimitrijević (11 godina) boluje od spinalne mišićne atrofije, tip2 i potrebna su joj sredstva za lečenje u Americi. Unija studenata farmaceutskog fakulteta (BPSA) i drugari su poželeli da joj pomognu u prikupljanju tih sredstava, i zato, u sredu 21. februara, od 20 do 00h, u klubu Dvorištance (Cetinjska 15) zajedno đuskamo uz muziku i goste iznenađenja, za našu Anđelu, da što pre uspe u svom cilju.

>>> Anđela Dimitrijević je na Sajmu knjiga bila najmlađa pesnikinja: Ona iz kolica piše stihove i sama ih ilustruje! (FOTO)

Anđela je učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Vojvoda Stepa" iz Beograda, za nju je šira javnost čula ne tako davno kada se kao najmlađa pesnikinja predstavila na ovogodišnjem Sajmu knjiga.

>>> Uni su potrebni trombociti da bi mogla da živi: Boluje od retkog sindroma, i to je jedini način da je spasemo (FOTO)

Ona je tada u organizaciji Hendi centra Koloseum, na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, promovisala svoju prvu knjigu pesama "Kikicin pogled na svet".

Osim što piše, ona sama radi i ilustracije i odlično crta.

- Pesme sam počela da pišem još pred kraj predškolskog uzrasta i u prvom razredu. Zato u knjizi ima i pesama koje sam još tada napisala, kao i onih koje sam nedavno završila. Sve sam to tek sad stigla da objavim - rekla je Anđela.

Foto: Hendi centar Koloseum

Njeni stihovi ne smeju stati, pomozimo Anđeli da svoj život ispiše koračajući.

Cena karte je 250 dinara i mogu se kupiti od ponedeljka do srede od 11 do 14h u studentskoj prostoriji Farmaceutskog fakulteta, ili na samom ulazu u klub.

Sav prikupljen novac, biće uplaćen na račun za njeno lečenje.

Foto: Maja Debić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA