SRBIJO, POMOZI: Irena zbog nemaštine daje deci da jedu hleb i šećer - mališani gladuju dok neguju nepokretnog oca

- Deca su moj oslonac, a ja ne mogu biti njihov, jer nemam šta da im pružim - kaže Irena Stojković

  • 21

Kada je Irena Stojković sa porodicom izbegla sa Kosmeta u centralnu Srbiju, sad već davne 1999. godine, ni na kraj pameti joj nije bilo da će gotovo dve decenije kasnije morati svoju decu da hrani hlebom i šećerom, da će jedva krpiti kraj sa krajem i da tim krajevima - kraja nema. Dragan Stojković, njen suprug i glava porodice, nepokretan leži u krevetu dnevne sobe, jedine prostorije koja ima ogrev.

Dejan je pre 5 godina video Đorđa kako pretura po kontejneru i poveo ga je sa sobom kući: Danas žive zajedno kao braća, ali u velikoj bedi (FOTO)

- On nije dobro godinama. Sada više ne može ni da ustane. Ceo život je fizikalisao, radio gde god je mogao. Dok nije dobio otkaz. I to baš kada mu je povređena kičma. On je nepokretan. Išijas i još gomila dijagnoza. Prima injekcije. Potreban mu je magnet. Prihoda nigde - objašnjava očajna žena.

A, najviše trpe deca. Nemanja ima 17 godina i svakog dana peške prelazi po 7 kilometara do škole koju pohađa. Trinaestogodišnji Davor i godinu dana mlađa Tatjana su u osnovnoj školi.

Foto: Pixabay.com

- Deca su moj oslonac, a ja ne mogu biti njihov, jer nemam šta da im pružim. Pomažu mi da kupam njihovog bolesnog oca. Živimo u nemaštini. Dešava se da nemam šta da im dam da jedu. Onda uzmu po koru hleba i malo šećera. I ćute, šta će. Evo, Nemanja mi traži novac za šišanje. Ja nemam. Zbog toga znaju da ga zadirkuju u školi.

SAMO DA PREŽIVIMO PAKAO

Kuću ostavljamo u prilično lošem stanju. Dečije sobe su hladne, jer nemaju kako biti ugrejane. Napukli zidovi, prozori kroz koje probija ledeni vetar.

- Molim za pomoć. Prihvatiću bilo koji posao. Bilo šta što se nudi. Samo moja porodica da preživi ovaj pakao - za kraj poručuje ova nesrećna žena.

A ako želite i možete da pomognete porodici Stojković, to možete na sledeće načine:

PayPal: info@28jun.org

Credit Card: https://28jun.org/#donate

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski račun broj: 265619031000037746

Raiffeisen banka Srbije

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    24. mart 2018 | 19:09

    Dokle ce da slusamo lazi i paralazio velikom boljitku boljem zivotu

  • Marko

    24. mart 2018 | 13:24

    To je ona nepravednost oko novog zakona sa majkama sa troje i vise dece,ili daj svima ili nikom! Mislim ova su deca starija ali su ipak deca!

  • Maja

    24. mart 2018 | 18:25

    Ja hocu da posaljem pomoc u vidu paketa hrane,kozmetike ...garderobe.Ako moze adresa bilo bi dobro!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA