5

Porodična drama u Nišu: Nenadu se iskomplikovalo lečenje retkog limfoma, a njegovu suprugu Marinu čeka operacija velikog tumora na mozgu

Nenadu se posle terapije za limfom javila ozbiljna komplikacija, veno-okluzivna bolest jetre, a sedam dana lečenja košta 35.000 evra

Početkom maja prošle godine Nenad Ristić (36) otišao je kod lekara zbog upale sinusa, a dodatni pregledi su otkrili da ustvari boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste limfoma.

Svi smo ustali za Mašu (9) kojoj je jedan bol promenio život: Njeni drugari, njihovi roditelji, glumci sve čine samo da opet zapleše (FOTO)

Nenad je docent na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, a bolest od koje boluje, T lymphoblastic lymphoma, pogađa samo dva odsto populacije i jako je agresivna. Njegova porodica je prikupila neophodan novac i kontaktirala bolnicu Maltezer u Nemačkoj.

- Nenad je svu potrebnu hemioterapiju primio u Srbiji, ušao je u remisiju i mi smo krajem oktobra već bili u Nemačkoj. Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10.11.2017. Sve je prošlo u najboljem redu i on je vrlo brzo pušten na kućno lečenje - objašnjava njegova supruga Marina.

Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku, pa je on opet vraćen u bolnicu.

- Utvrđeno je da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj komplikaciji, veno-okluzivnoj bolesti jetre. Započeto je sa terapijom, koja je jako skupa, jer sedam dana lečenja iznosi 35.000 evra - priča Marina.

Foto: Printskrin "Budi human"

Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je bilo tri nedelje iste. Ukupno 105.000 evra bilo im je potrebno za terapiju, a novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije Budi human, dug prema bolnici sveli su na 55.000 evra. Da bi mogao redovno da kontroliše tok oporavka, potrebno je da za tri meseca izmire celokupni dug.

Kao da sve to nije dovoljno strašno, dokaz da nesreća nikad ne ide sama je činjenica da je i njegova supruga takođe bolesna.

- U oktobru 2016. godine, baš pred porođaj, ustanovljen mi je veliki tumor na mozgu. Nakon rizičnog porođaja dobili smo devojčicu, a meni je odstranjen veći deo tumora. Čeka me još intervencija gama nožem, međutim sprečena sam da sada u ovim teškim trenucima za našu porodicu, uz bebu od 18 meseci, razmišljam o svom daljem lečenju - objašnjava ona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (5)
Poređaj komentare:
 • B
  branka

  Pomozimo!

 • C
  Crni

  Sta su nam 99 uradili i zasto niko nista ne preduzima ?

 • G
  Gordana

  U R A N I J U M. !

Vidovdanska akcija: Napuštena deca sa smetnjama u razvoju čekaju na nas (FOTO) (VIDEO)

Posetite u petak pijacu u Obrenovcu, kupite nešto domaće i pomozite obolelilma od retkih bolesti

Maleni Filip (5) ne može da kaže kada nesnosni bolovi prostruje kroz njegovo telo. Izgubio je moć govora zbog zloćudnog tumora i metastaza

Najgora vest presekla je sve Aleksandrove planove i snove, ali nade još ima. Pomozimo mu da se izleči

Srpski humanitarci koji su do sada isporučili 176 tona pomoći dobili specijalan status u Ujedinjenim Nacijama (FOTO)

Maloj Jovani život visi o koncu, ali bukvalno! Do 8. juna mora da se prikupi još 29.000 evra

Stefan (20) već 2 godine vodi bitku za život: Ima leukemiju i trpi jake bolove, potrebna mu je naša pomoć da pobedi opaku bolest (FOTO)

Održana Humanitarna modna revija Purity akademije: Cilj je ostvaren, Jovan u ponedeljak nastavlja lečenje (FOTO)

Radovan veruje da je "napravljen od čvrstog materijala" i da će jednog dana stati na noge, a do toga mu fali još jedna operacija

Aleksandar je na putu da pobedi opaku bolest, a u tome će mu trebati naša pomoć

Mladom niškom novinaru potrebna pomoć: Pomozimo Bambiju da pobedi leukemiju i dalje uspešno izveštava sa utakmica! (FOTO)

Skupili smo pare za Aleksandara (10), ali on nije dočekao operaciju: Spas mu je izmakao za samo 10 dana (FOTO)

Mali Danijel čeka čak dve transplantacije, novo srce i pluća: Nikada neće reći da mu je loše, samo se sruši, nema ga (VIDEO)

Filipovi snovi, nade i očekivanja srušili su se u sekundi: Potrebna mu je naša pomoć da pobedi opaku bolest

NURDOR otvorio novu bolnicu (FOTO)

Ovo je moja poslednja faza u borbi sa leukemijom: Nikola je skupio snagu, snimio video koji para dušu i zamolio za jednu stvar (VIDEO)

Mali Dimitrije je prvih 72 sata na ovom svetu bio na liniji između života i smrti: Ne hoda i ne govori, ali njegov osmeh kaže sve

Aca (11) ne može da trči, da stigne drugare, on je veliki momak da bi ga majka nosila do škole (FOTO)

Jovan je "osuđen" na samo 52 nedelje života: On je najmlađi pacijent ikada u Srbiji sa ovom dijagnozom, a bolest nikada nije lečena! (FOTO)

Humanost na delu: Učenici PTT škole igraju za Vasu (FOTO)

Njena mama je imala 6 pobačaja pre nego što se Tea rodila: Roditeljima tek sada predstoji bitka za mezimicu (FOTO)

Slike koje bole i sa kojih se čuje krik: Aleksandru (13) su zbog tumora odstranjena oba oka, a njegove sestre se vuku po podu (FOTO)

Aleksa (9) ne hoda i ne govori: Njegova porodica nema novca za lečenja i potrebna im je naša pomoć (FOTO)

Svi smo ustali za Mašu (9) kojoj je jedan bol promenio život: Njeni drugari, njihovi roditelji, glumci sve čine samo da opet zapleše (FOTO)

Probudimo se: Mladoj novinarki Marini hitno potrebna sredstva za lečenje od tumora na mozgu (FOTO)

Aleksandar je preživeo tešku saobraćajku, ali je ostao nepokretan i ne može da govori: Sada moramo svi da igramo za njega!

Petra (2) voli život, ali tumor na mozgu može da je spreči da živi: Pomozimo joj da i dalje bude vesela devojčica (FOTO)

Nikoli i dalje treba pomoć: Njegovi roditelji su prodali stan kako bi bili s njim tokom lečenja, sad je red na nas

Malog Acu (10) ništa više ne deli od operacije u junu: Naši ljudi iz Švajcarske sakupili su novac za njegovo lečenje (FOTO)

SRBIJO, POMOZI: Irena zbog nemaštine daje deci da jedu hleb i šećer - mališani gladuju dok neguju nepokretnog oca

Nedeljka je izgubila jedno dete i lavovski se bori da spase mlađeg sina: Aleksandar je od rođenja nepokretan i potrebna mu je naša pomoć

Božidar ima 3 godine, ne hoda i ne govori: Na početku je sve bilo u redu, a onda su roditelji primetili da se nešto čudno događa

Fudbaler Raša je povredio nogu, a kada su mu skinuli gips i videli šta se desilo ispod, shvatio je da počinje najbitnija utakmica u njegovom životu (FOTO)

Mladi lečeni od najtežih bolesti skijaju na Kopaoniku (FOTO)

Svi igramo za Mirka koji je 14. februara 2016. godine na Kopaoniku doživeo nesreću na skijanju. Od tog dana je u komi

Uni su potrebni trombociti da bi mogla da živi: Boluje od retkog sindroma, i to je jedini način da je spasemo (FOTO)

Mirko je doživeo nesreću na Kopaoniku za Dan zaljubljenih, Ana čeka godinu dana da se probudi iz kome: Pojavila se jedna velika šansa (FOTO)

Anđela je najmlađa pesnikinja u Srbiji, naša pomoć joj je sada potrebna više nego ikad: U sredu đuskamo za njene korake

Cilj im je da jednog dana Lola (4) zaigra sa njima: Humanitarni koncert KUD "Abrašević" iz Pančeva za lečenje svoje drugarice (FOTO) (VIDEO)

Partizanov novinar bije najvažniju bitku: Sin Željka Pantića teško bolestan, moli za pomoć! Isaiju čeka utakmica života (FOTO) (VIDEO)

Ivona je posle porođaja pala u komu i u tom je stanju već 3 godine: Cela Gračanica se udružila da joj pomogne jer nema novac za lečenje

Nemanji je potreban novac za oporavak: Nesrećni mladić pogođen je tokom lova u glavu, i sada nema sredstva za lečenje