≫ 

Sećate se mene? Pobedio sam rak: Javio nam se Stefan i obradovao lepom vešću, ali i zamolio je za pomoć u odlučujućoj borbi protiv raka

- Iako su šanse bile minimalne i predviđanja slaba, antitela koja sam primao su delovala! Još jedna bitka je dobijena i pored mnoštva komplikacija i veoma teškog perioda za mene! - priča hrabri mladić

  • 4

- Sećate se moje priče... borbe sa limfoblastnom leukemijom i filadelfija hromozoma koji su dozvoljavali raku da mutira - obratio se Stefan Subotić (20) iz Stare Pazove medijima koji su apelovali da mu pomognu svi koji to mogu

Stefan je otišao kod lekara samo zbog prehlade, a tamo je saznao da počinje borbu za život: Njegovi drugari su snimili video i mole nas za pomoć (VIDEO)

- Dužan sam "veliko hvala" urednicima i redakcijama koji su pustili moj apel vama, moj narode! - zahvaljuje Stefan.

Od svoje 18 godine Stefan se bori protiv opake i teške bolesti, limfoblastne leukemije. Posle duge i bezuspešne borbe u Beogradu, lečenje je morao da nastavi u Nemačkoj gde mu je pre sedam meseci uspešno obavljena transplatacija koštane srži matičnim ćelijama. Sedam meseci kasnije bolest se vratila i u koštanu srž.

Stefan Subotić, Foto: privatna arhiva

- Vaše sms poruke i donacije su mi omogućile lečenje! Obezbedili ste mi sredstva i dali mi priliku. Iskoristili smo je ovde u klinici "Malteser" na pravi način. Dogodilo se Božje čudo! Iako su šanse bile minimalne i predviđanja slaba, antitela koja sam primao su delovala! Još jedna bitka je dobijena i pored mnoštva komplikacija i veoma teškog perioda za mene! Organizam je u 100% remisiji! Terapija je uspela! - poručio je Stefan.

SPREMAN ZA NOVU FAZU LEČENJA

Ali, bitka i dalje traje i Stefan je sada spreman za novu fazu lečenja.

- Počeo sam da primam novu terapiju limfocitima. Oni će, verujem, sprečiti vraćanje raka i nove mutacije - smatra Stefan.

Za ovu narednu fazu lečenja njemu je potrebno još oko 60.000 evra.

- Nisam srećan što je tako i nije mi lako da to kažem, ali i dalje zavisim od vas - navodi Stefan.

- Znate kako mi, ukoliko želite, možete pomoći i omogućiti srećan kraj mojoj teškoj životnoj priči - poziva mladić.

SMS PORUKOM-slanjem na 360 на 3030

Možete pomoći uplatom na dinarski i devizni račun:

DINARSKI: 160-483612-69

DEVIZNI: 00-540-0002304.6

IBAN broj: РС35160005400002304623

VIDEO: Drugari iz škole snimili humanitarni video za bolesnog drugara Stefana Subotića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA