Vučković: Smanjićemo nepravedan porez na imovinu (FOTO)

Ona je istakla da problemi po građane u Beogradu a pogotovo na Savskom vencu kreću od 2013. godine kada su donete izmene i dopune Zakona o porezu na imovinu

  • 5

Kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Beograda Nataša Vučković razgovarala je danas sa građanima na Savskom vencu i tom prilikom poručila da će lista „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, NOVA , ZEP Zeleni“ smanjiti porez na imovinu koji je ova vlast nepravedno višestruko podigla od 2013. godine, saopšteno je iz informativne službe demokrata.

Šutanovac obećava besplatne udžbenike (FOTO)

Ona je istakla, kako je saopšteno, da problemi po građane u Beogradu a pogotovo na Savskom vencu kreću od 2013. godine kada su donete izmene i dopune Zakona o porezu na imovinu od strane Srpske napredne stranke, kojima je porez na imovinu drastično povećan.

- Demokratska stranka polazi od ustavnog načela da poreska politika mora da uvažava poresku snagu obveznika. Mi smo ubeđeni od početka ove vlasti da oni taj princip ne razumeju i ne primenjuju. Zato smo i pokrenuli ustavnu inicijativu na koju, nažalost, Ustavni sud nije na opravdani i očekivani način odgovorio - izjavila je Vučković.

Foto: Promo

- Mi smo sa građanima u stalnom kontaktu, razgovarali smo u mnogo situacija, pokušali da pomognemo, pružali pravnu pomoć u zaštiti onih građana čiji je porez na imovinu u ogromnoj meri prevazilazio njihovu poresku snagu. U tom pravcu ćemo naravno nastaviti i dalje našu borbu - kazala je Nataša Vučković uz ocenu da će kada „Demokratska stranka bude odlučujuća snaga u gradu, poreska politika biti znatno drugačija“, saopštile su demokrate.

Foto: Promo

Dušan Dinčić, šef odborničke grupe DS u Skupštini opštine Savski venac, poručio je da je za Demokrate i njihove koalicione partnere nedopustivo da se ljudi primoravaju da prodaju svoju imovinu i da plaćaju isti porez kao i za tajkunske vile.

- Smatramo da je neophodno da se sredstva prikupljena od poreza na imovinu u sklopu decentralizacije grada Beograda koja je neophodna, upotrebljavaju na onim delovima gde je porez na imovinu i prikupljen - dodao je Dušan Dinčić, piše u saopštenju DS.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Covek

    6. februar 2018 | 16:39

    Зашто пљујете по Србији и Београду,опозицијо?Ништа вам није свето!Зашто само на себе мислите?Коме сте било шта дали,чиме сте живот Београђана побољшали,осим себи-од обичних људи постали сте богаташи!СРАМНО!!!!!!!

  • Dragoslav

    6. februar 2018 | 15:29

    Sve biste uradili samo da se docepate fotelje a posle nista.

  • Realno

    6. februar 2018 | 20:34

    Ima li jos koja stranka da Vam se pridruzi,toliko ste samouvereni da ne smete sami u kampanju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA