Antić: Saradnja sa evropskim gradovima korisna za Beograđane (FOTO)

Antić je, podsetivši na njegov sastanak sa gradonačelnikom Istanbula, istakao da je to svetska metropola od koje mnogo toga može da se nauči

  • 0

Kandidat za gradonačelnika koalicije SPS - Jedinstvena Srbija Aleksandar Antić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma razgovarali su danas sa građanima Rakovice i poručili da je saradnja sa evropskim gradovima korisna za Beograđane.

Antić: Istanbul spreman da pomogne Beogradu (FOTO)

Antić je, podsetivši na njegov sastanak sa gradonačelnikom Istanbula, istakao da je to svetska metropola od koje mnogo toga može da se nauči.

- Planiram da se sastanem sa još nekoliko gradonačelnika važnih evropskih gradova i da njihova iskustva realizujemo u našem glavnom gradu. Za Beograd i Srbiju značajan je prijateljski odnos sa tim gradovima i državama - naglasio je.

Antić je u Rakovici najavio proširenje Bulevara Patrijarha Pavla, bez tranzitnog saobracaja u ulicu Pere Velimirovića.

- Proširenje ne znači da će ovde biti dozvoljn teretni saobraćaj. Naprotiv, želim da građanima ovog dela Beograda kažem da teški saobraćaj neće prolaziti - objasnio je.

Foto: Promo

Antić je podsetio i da je ta opština nekada bila radnička, te da je potrebno učiniti sve da se njeni meštani ponovo zapošljavaju, i da dođe do reindustrijalizacije.

Predsednik JS Dragan Marković ocenio je da "Beograd treba da se raduje što je Turska saznala ko će biti novi gradonačelnik glavnog grada".

- Turska je jedna od država koja ima munjevit ekonomski razvoj, a naš gradonačelnik Antić će imati saradnju sa Turskom. Beograd treba da ima pobratimske odnose sa važnim evropskim gradovima, a ja ću pomoći da to prvo budu Beč i Solun -rekao je predsednik JS.

Foto: Promo

Objasnio je da je potrebno promeniti to što najveći deo Rakovice nema gas, jer na teritoriji Jagodine gas imaju i najudaljenija sela, kao i da bi ta opština trebalo ponovo da proizvodi traktore.

- U Rakovici se moraju ponovo proizvoditi traktori, kao što je najpoznatiji model u Evropi - Rakovica 60 - zaključio je Marković.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA