≫ 

Mali: GSP je u vreme Ðilasa doveden do ruba propasti

Gradonačelnik kaže da je Ðilas lagao o visini zarada zaposlenih u GSP-u

  • 26

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i zaposleni u GSP-u negirali su navode kandidata za gradonačelnika Beograda Dragana Ðilasa da je situacija u GSP-u teška i da će to preduzeće biti ugašeno ako se nešto ne promeni, a građanima su poručili da je to samo još jedna laž čelnika prethodne vlasti.

Velika akcija SNS: Počinje uklanjanje grafita i plakata po Beogradu

U prilog tome, gradonačelnik kaže da je Ðilas lagao o visini zarada zaposlenih u GSP-u, ali ukazuje da je, naprotiv, to gradsko preduzeće za vreme Ðilasove vlasti dovedeno praktično na rub propasti.

- Prema listiću koji imam i na osnovu razgovora sa radnicima, u vreme Ðilasove vlasti 2011, plata vozača u GSP u junu mesecu iznosila je tačno 53. 995 što je mnogo manje od 850 evra, koliko je on tvrdio da primaju - rekao je Mali.

Gradonačelnik ističe da je GSP u vreme Ðilasa doveden do ruba propasti.

Foto: Beoinfo

Sa Ðilasovim bus-plus sistemom, pare su otišle u privatne ruke, na štetu GSP, nabavka "Solarisovih" autobusa iz poljske fabrike, takođe je bila na štetu GSP i nabavku skupih tramvaja, takođe na štetu GSP, rekao je Mali.

- To je osoba (Ðilas) koja je toliko brinula o radnicima da je većina imala ugovore na privremeno povremene poslove, a mi smo za 823 radnika obezbedili ugovore za stalno zapošljavanje prošle godine To je briga o radnicima i razlika Ðilasove vlasti i onoga što smo za radnike uradili mi - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo

Zamenik šefa Službe dispečera, Siniša Mladenović potvrdio je da plate zaposlenih u GSP sada nisu manje.

- Imamo novi kolektivni ugovor, bolje uslove rada i bolji odnos prema radnicima. Sve ostalo je apsolutna laž - rekao je Mladenović.

Milan Stojanović, vozač, kaže da je najveći problem u GSP-u to što je iz preduzeća izmeštena naplata karata i posao poveren nekoj privatnoj firmi.

Elektromehaničar Steva Dženopoljac ističe da sada dobijaju redovno nove delove, da imaju nov alat i sve to, kaže, stiže na vreme.

I vozač Miljan Radović to potvrđuje, a posebno ističe da zaposleni u GSP-u sada, u odnosu na period prethodne vlasti, imaju bolju zaštitu sindikata, da su uslovi rada bolji, sa tendencijom da, kako kaže, budu još bolji.

- Imamo novi kolektivni ugovor i poslodavac nas poštuje - naveo je Radović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA